Dél-koreai delegáció
2012. május 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kim Jong-Wook2012. május 15-én a Koreai Nemzeti Sport Egyetem (Korea National Sport University) delegációja látogatott el egyetemünkre Kim Jong-Wook elnök úr vezetésével. A látogatás célja a két egyetem közötti egyetértési nyilatkozat aláírása volt. Egyetemünk a budapesti dél-koreai nagyköveten, Nam Gwan-pyo úron keresztül vette fel a kapcsolatot a KNSE-vel.

A délelőtt folyamán a delegáció megismerkedhetett Egyetemünkkel, majd egyeztetések történtek a két intézmény között kialakítható együttműködés formáiról. Az ünnepélyes aláíráson, amelyre délután került sor, Nam Gwan-pyo nagykövet úr és a Dél-koreai Kulturális Intézet képviselője is részt vett. Az egyetértési nyilatkozatot mindkét egyetem örömmel fogadta. A további együttműködés kidolgozására a koreai delegáció hazatérése után kerül sor.

Korea National Sport UniversityAz 1976. december 30-án alapított Koreai Nemzeti Sport Egyetem a 48 millió lakosú Dél-Korea egyetlen testnevelési egyeteme. Hallgatói a Dél-Korea által nemzetközi szinten nyert érmek több mint 30%-át szerezték. 23 sportágat támogatnak, többek között a taekwondo-t, az íjászatot, a kézilabdát és az evezést. Alapképzésben két kar kilenc részlegén tanulhatnak a hallgatók, valamint a diplomával rendelkezők számára az Egyetem tíz Master képzést biztosít. Nemzetközi kapcsolataik nemcsak Ázsiában, de Észak-Amerikában is jelentősek, és Európában is egyre több partner egyetemmel rendelkeznek.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!