Sikeres Jean Monnet pályázat
2012. július 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Társadalomtudományi Tanszék docensének, Dr. Farkas Péternek vezetésével karunk sikeresen pályázott az Európai Bizottság "Egész életen át tartó tanulás" pályázati típusába tartozó Jean Monnet Module-ra.

Ezen modulok rövid oktatási programok az európai integráció témakörében, és olyan intézmények pályázhatnak rájuk, melyeknek nem profilja az Unió történetének, intézményrendszerének, működésének oktatása. A pályázat a Karunkon már évek óta oktatott integrációs tárgyakat új rendszerbe foglalta, megnövelte az óraszámokat, illetve tartalmában feldúsította a tematikát. A modul további újításai között szerepel vendégelőadó meghívása, videókonferencia szervezése az Unió intézményeiben dolgozó magyar szakemberek részvételével, oktatási segédanyagok kiadása, valamint egy brüsszeli tanulmányút szervezése is.

A TF pályázatának címe „Sport in the EU – the EU in Sport”, mely arra utal, hogy az integrációról szóló általános kurzusokon kívül nagy hangsúlyt fektet az Unió sportpolitikájára is. Idén 447 pályázat érkezett be az Európai Bizottsághoz. Csak azon pályázatokat díjazták a független bírálók által adott javaslat alapján 4 kritérium alapján, amelyek értékelése elérte a 100 pontos skálán a 76,25%-os értéket. A TF Kar pályázatának eredménye 86,26%-os volt.

A pályázati anyagot Dr. Farkas Péteren kívül a tanszék adjunktusa, Dr. Dóczi Tamás, valamint a Stratégiai és Nemzetközi Igazgatóság koordinátora, Bardocz-Bencsik Mariann készítette el. A modulokban a tanszék e két oktatóján kívül Dr. Szikora Katalin tanszékvezető, valamint Olajos Péter, egykori európai parlamenti képviselő fog oktatni, míg a pályázat adminisztrációjának felelőse Horváth Hajnalka, a Dr. Kozsla Tibor vezette Stratégiai és Nemzetközi Igazgatóság munkatársa.

A Jean Monnet Modul karunkon 2012 őszén indul, mintegy 20.000 euró értékben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!