Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját
2013. január 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 11. és 13. között a Gellért Hotel adott otthont a Good Governance in Grassroots Sport című projekt utolsó ülésének. Az európai uniós program 2012 januárjában kezdődött és 21 szervezet vett benne részt. Hazánkat a TF, a TF-et Dr. Farkas Judit, a Dékáni Hivatal munkatársa, valamint Dr. Gál Andrea, a Társadalomtudományi Tanszék docense képviselte.

13 európai ország 17 nemzeti szervezete mellett 4 nemzetközi intézmény is részt vett a konzorciumban, köztük a project vezetője, a Nemzetközi Sport és Kultúra Szervezet (ISCA).

Sűrű évet tudhat maga mögött a program: alig egy év telt el a projektindító ülés óta, melyet Ljubljanában rendeztek tavaly január végén. Az utolsó, budapesti üléssel együtt összesen három tréninget szerveztek a konzorciumi tagoknak, hármat pedig politikai vezetőknek a jó kormányzáshoz kellő ismeretek elsajátítására. Mindezek mellett két workshop is megrendezésre került az elmúlt egy évben.

A budapesti tréningre a szervezők a magyar sportirányítás képviselőit is meghívták, így Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár úr és Dr. Radák Zsolt, a TF dékánja is köszöntötte az egybegyűlteket az első napon. A Sportért Felelős Államtitkárságról, a Magyar Olimpiai Bizottságtól, a Magyar Szabadidősport Szövetségtől, valamint a TF-ről többen is aktívan részt vettek a háromnapos eseményen. A TF-ről Gulyás Erika tanársegéd, Bardocz-Bencsik Mariann pályázati koordinátor, illetve Kun Kitti volt részese a tréningnek.

Monspart Sarolta MOB-alelnök, valamint Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke nagysikerű előadást tartott a résztvevőknek a jó kormányzás hazai helyzetéről.

A tréning zárásaként minden konzorciumi tag elismerő oklevélben részesült, míg Dr. Farkas Judit és Vass Henriett MOB-munkatárs a tréning szervezésében nyújtott segítségéért kapott egy kis ajándékot a szervezőktől.

Bővebb információt a projektről annak hivatalos weboldalán találnak.

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

A tréning résztvevői a Gellért Hotel lépcsőjén

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

Dr. Farkas Judit (TF) és Vass Henriett (MOB) külön elismerésben részesült a tréning szervezésében nyújtott segítségéért.

Bardocz-Bencsik Mariann

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!