TF-esek az Eurocamp 2013-on
2013. május 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 13. és 23. között a németországi Ahlbeck városában került megrendezésre az Eurocamp 2013 elnevezésű ifjúsági csereprogram.

Az Európai Unió Fiatalok Lendületben programja által finanszírozott táborban 6 ország (Dánia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Spanyolország és Svédország) 60 fiatalja vett részt. A program egy, az Unió számára fontos témakör, a fenntarthatóság köré épült, ebben a témában tartottak workshop-okat a szervezők. Emellett számos sportfoglalkozásra, lengyelországi kirándulásra és nemzeti estekre is sor került a tíz nap során.

Eurocamp 2013

Karunkról egy hét fős szakkollégistákból álló csoport vett részt a programon Bardocz-Bencsik Mariann, a Nemzetközi Igazgatóság munkatársa, valamint Szájer Péter, a Klebersberg Kuno Szakkollégium igazgatója vezetésével.

Hallgatóink a magyar nemzeti esten nemcsak néptáncoltak, de egy gimnasztikagyakorlatot is bemutattak, ezzel utalva küldőintézményükre.

A tábor alatt a résztvevőknek lehetőségük volt szabadidős foglalkozásokat tartani társaiknak. A TF-esek ebben a tekintetben is kitettek magukért: tartottak TRX köredzést, jiu jitsu edzést, ugrókötelezést, stretchinget, táncórát, sőt, egy, az egész táborra kiterjedő röplabdabajnokságot is. Hallgatóink méltán képviselték hazánkat és a TF-et, miközben számos élménnyel és külföldi baráttal lettek gazdagabbak.

A résztvevő szakkollégisták: Fodor Anett, Hajas Ildikó Boglárka, Lékó Dániel, Lovas Adél, Márton Laura, Törőcsik Tímea, Vécsei Dávid. Kísérők: Bardocz-Bencsik Mariann, Szájer Péter.

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotók: Lékó Dániel

[nggallery id=176]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!