Trondheimben rendezték a tizedik EAS konferenciát
2013. szeptember 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Karunk nemzetközi Igazgatója, Dr. Kozsla Tibor 2011 szeptemberétől vezeti a European Athlete Student Network (EAS) szervezetet, amely az élsportolók továbbtanulását ösztönzi, valamint a sportpályafutásuk utáni civil életben hivatott segítséget nyújtani nekik.

A 2004-ben az Európai Bizottság ösztönzésére alakult hálózat idén szeptember 19. és 21. között a norvégiai Trondheimben tartotta tizedik konferenciáját.

Trondheimben rendezték a tizedik EAS konferenciát

A hagyományoknak megfelelően a házigazda ország számos előadáson keresztül mutatta be, hogyan működik saját kettős karrier programja. Így a vendéglátó Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem professzorain, edzőin és hallgatóin kívül Erling Rimeslatten, a Norvég Olimpiai Bizottság oktatásért felelős munkatársa tartott prezentációt. Rajtuk kívül hallgattunk előadást Bart Ooijentől, aki az Európai Bizottság sportügyi munkatársa, és sokadik alkalommal tisztelte meg a konferenciát. A munkaerőpiaci viszonyokról Virpi Ojakangas, az Adecco Finnország vezetője tartott tájékoztatót.

Idén először került sor jelenleg is aktív sportolók előadására: a norvég Tuva Toftdal Staver sífutó, illetve a spanyol Xicu Colomar Martin atléta személyes történetén keresztül mutatta be, hogyan egyezteti össze az élsportot a tanulással, illetve civil életbeli egyéb kötelezettségeivel.

Szintén első alkalommal került sor a Bengt Nybelius Ösztöndíj kiosztására. Az EAS 2011-ben elhunyt alapító elnökéről elnevezett, 500 eurós pénzjutalommal járó díjat Sarah Seidl kapta a német egyetemeken végzett kettős karrierről szóló kutatása elismeréseként.

A szervezetről és a konferenciáról bővebb információk az alábbi honlapon érhetők el: dualcareer.eu

szöveg és fotók: Bardocz-Bencsik Mariann

[nggallery id=192]
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!