Londonban tartották a VSPORT+ projekt zárókonferenciáját
2014. március 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 24-én és 25-én a londoni Wembley Stadionban tartották a VSPORT+ projekt zárókonferenciáját. A projektben Karunk konzorciumi partner, és a rendezvényen három képviselőnk volt jelen: Dr. Farkas Judit, a Dékáni Hivatal munkatársa, illetve Heim Attila és Kovács Ágnes a Nemzetközi Igazgatóságról. A pályázat konzorciumvezetője az EOSE (European Observatoire of Sport and Employment) franciaországi székhelyű nemzetközi szervezet. A projektet az Európai Unió Egész Életen át tartó Tanulás programja támogatja.

A londoni esemény címe "Készségek és mobilitási utak fejlesztése: a kulcs ahhoz, hogy a sport hozzájáruljon Európa növekedéséhez és fejlődéséhez" volt, és 20 ország 64 képviselője vett részt rajta. A rendezvényt a pályázati konzorcium vezetője, az EOSE szervezte a londoni székhelyű brit SkillsActive UK közreműködésével.

A szervezők fő célja az volt, hogy minél színesebb résztvevői kör számára biztosítsanak lehetőséget a találkozásra, a tapasztalatcserére és a kapcsolatépítésre, illetve az, hogy minél többekkel ismertessék meg a VSPORT+ projektet. A projekt teljes címe egyébként "Egy szektorok közötti valorizációs keretprogram az Egész Életen át tartó Tanulás Stratégiájának sportbeli megvalósítására". A pályázat 2011 novemberében indult, és 29 hónapon át, 2014 márciusáig tart.

A londoni nemzetközi zárókonferencia egy egyszerű pillérre épült. Ez az innovatív 7 Lépés Modell valorizációja volt, vagyis az Egész Életen át tartó Tanulás megvalósítása a sport- és szabadidőszektorban. Plenáris ülések és kerekasztal-beszélgetések adtak lehetőséget arra, hogy a résztvevők együtt derítsék fel azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek hidat képezni az oktatás és a munka világa között a sportszektorban.

A konferencia remek információgyűjtési lehetőség volt az Erasmus+ programról, az Unió új költségvetési keretében a sportszektor számára rendelkezésre álló forrásról. Szintén hasznos új információk hangzottak el az Unió sportpolitikájáról, illetve egy-egy nemzeti esettanulmány ismertetésére is sor került. A résztvevőknek lehetőségük volt megvitatni a szektor jelenlegi legnagyobb oktatási és képzési kihívásait, illetve együtt gondolkodni ezek megoldási lehetőségeiről és a szektor saját erejének fejlesztéséről.

A VSPORT+ projekt hivatalos oldalán további érdekes információk olvashatók a témában.

forrás: http://vsportplus.eu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!