Gólyabálban voltunk!
2015. november 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtök este 9-re szólt a meghívó a Club Play nevű szórakozóhelyre.

Kicsit elgondolkodtam, hogy mit vegyek fel, hiszen az évek során láttam már mindenfajta öltözetben megjelenő embereket a bálokon, de most – úgy tűnik -, hogy jól választottam: a hallgatók is szépen, elegánsabban felöltözve léptek be a terembe.

Mindenütt hallgatók fogadtak és segítettek eligazodni a helyszínen, amelynek beosztása kimondottan jónak bizonyult az eseményhez: volt szabad tér, volt emeleti rész, ahol kényelmes fotelokban üldögélve lehetett – kissé elkülönülve – beszélgetni, ha ehhez volt kedve valakinek és ahonnan remek kilátás nyílt a földszinti „színpadra”.

Rektor úr rövid megnyitója után indult a műsor, ami kimondottan jóra és változatosra sikeredett.

Gólyabál 2015

A nyitótánc különlegessége az volt, hogy bár hagyományos (frakkban és hosszú fehér) ruhában adták elő, a zene korántsem volt a megszokott klasszikus báli zene. Utána volt akrobatikus tánc, egy nagyon dinamikus, fiatalos utcai tánc-bemutató, amelyet hatalmas energiával adtak elő a fiatalok.  Ezután az Erasmus hallgatók közös tánc-produkciója következett, ami nagyon megmozgatta közönséget (különösen a török ikerpár break tánca!). Végül a temperamentumos tanár-diák tangó következett, stílusos ruhába öltözött kollégákkal és hallgatókkal (nagy siker volt!).

Mindeközben persze zajlott a Gólyabál szépségkirálynőjének és királyának választása is. A különböző szakok által delegált, legszebbnek ítéltek egy előzsűrizésen vettek részt a TF  Facebook csoport közösségi oldalán, és a döntőbe már csak 3 leány és 3 fiú került be. Végül a tanárokból, hallgatókból, a Rektori és Kancellári Hivatal munkatársaiból összeválogatott bizottság döntése alapján a TF Gólyabál szépségkirálynője idén Nagy Helga (osztatlan testnevelő-egészségfejlesztő-gyógytestnevelő) és királya Resberger  Richárd (rekreáció szakos hallgató) lett. Ők vitték el a pálmát, azaz a koronát (és a vele járó ajándékokat).

Majd kezdődhetett a tánc. Na, ekkor már kicsit nehézségbe ütközött a beszélgetés a hangerő miatt. Hamarosan néhány kolléga is ott ropta a táncot a parketten a hallgatókkal.

Éjfél felé indultam haza. Az utcán még jelentős számú hallgató jött velem szembe, akik a party részre jöttek csak el.  (Nem kis részben azért, mert aznap volt a norvég-magyar labdarúgó mérkőzés az EB-be jutásért, amit persze időnként mi is nézegettünk egy kitett nagyobb képernyős mobilon.)

A hallgatók becsültére mondva, másnap reggel 8 órakor elég sok olyan arccal találkoztam a folyosón, akiket éjfél körül ott hagytam a Playben. Fáradtan, de mosolyogva köszöntek jó reggeltet.

Úgy tűnik, hogy mindenki jól érezte magát a Gólyabálon!

[nggallery id=292]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!