Helytörténeti séta a TF-en
2014. április 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény április 26-án, szombaton, az "Ismerd meg a Hegyvidéket" program keretén belül helytörténeti sétát szervezett a TF-en.

Helytörténeti séta a TF-en

Majd’ húsz fő gyűlt össze délelőtt 10 órakor a találkozó helyén, az Alkotás utcai bejáratnál, Balázs Attila, a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője és Bánpataki Ádám, programvezető kíséretében.

Az idő megkegyelmezett nekünk, hiszen csak a séta kezdetén szemerkélt az eső.

Helytörténeti séta a TF-en

A látogatást körülbelül másfél órára terveztük, de olyan sok látnivaló és mesélnivaló volt, a látogatók pedig annyira lelkesek és érdeklődőek voltak, hogy majdnem délután egy óra volt, mire befejeztük. Bár hozzá kell tenni, hogy még ekkor is lett volna mit megnéznünk.

A séta a Kis Tanácsteremben végződött, ahol a résztvevők megtekinthették a TF ősi zászlaját is. A vendégek nagy örömmel fogadták Sík Sándor "A TF imája" egy-egy ajándékba adott másolt példányát. A még 2011-ben, a Kulturális Örökség Napokon megnyitott vendégkönyvbe pedig kedves bejegyzések kerültek. Az egyik mondat így hangzik: "Kedvem támadt beiratkozni a TF-re!"

Helytörténeti séta a TF-en

Úgy gondolom, sikeres volt ez a szombat délelőtti program. A látogatás emlékét pedig egy, a TF képét is mutató, a Gyűjtemény által készítetett kitűző is őrzi a kabáthajtókákon, amely erre az alkalomra készült.

szöveg: Nemerkényi Krisztina ("idegenvezető"), fotó: Balázs Attila, Bánpataki Ádám

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!