Dr. Pavlik Gábor elismerése
2014. május 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Pavlik Gábor, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék professor emeritusa fair play életműdíjban részesült május 26-án, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottságának gáláján.

Dr. Pavlik Gábor elismerése

Tanár urat a díj átvétele előtt Dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó méltatta. Kiemelte, hogy a pólóválogatottnál közösen eltöltött tíz év alatt nem hallotta Pavlik doktor szájából a "nem" szót. Ugyanakkor dicsérte precizitását, amellyel a statisztikákat írta a mérkőzések alatt, valamint humorát, amellyel óráit tartja. A meghatott Molnár Tamással közösen Dr. Kamuti Jenő, a hazai, valamint a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át Tanár úrnak a trófeát.

A méltatás utáni rövid interjúban Pavlik doktor orvosi pályafutása mellett beszélt a zene iránt érzett szeretetéről is, megemlítve, hogy sietnie kell a díjátadóról, hiszen közelgett 121. TF-es zenei estjének kezdete.

Az est krónikájához hozzátartozik, hogy a "Fair Play a szabadidősportban" kategóriában elismerésben részesült Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, akit a díj átvétele előtt Dr. Dosek Ágoston, a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék docense méltatott.

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotók: Kovács Anikó (MOB)

[nggallery id=243]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!