Cseh László élménybeszámolója
2015. november 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2015. november 3-án, kedd este ellátogatott intézményünkbe Cseh László, kedves feleségével és régi/új edzőjével, Plagányi Zsolttal.

Cseh László élménybeszámolója

A Díszterem megtelt, a 42-es terem megnyitásával együtt is páran az ajtóból nézték végig a 60 perces élménybeszámolót, kb. 230-an voltak jelen. Az eleinte zavarban lévő olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok feszültségét Dr. Sós Csaba oldotta, aki az esemény moderátoraként folyamatosan gondoskodott a jó hangulatról, és a sportoló és az érdeklődők közötti közvetlenebb kapcsolatról. A jelenlévőknek, akik főleg a TFSE úszóiból és a TF-es hallgatókból álltak, lehetőségük volt bekukkantani a kulisszák mögé, ugyanis az izgalmas és eredményes világversenyeken készült videók között akadt egy-két gyerekkori is. Láthatták például, hogy az ifjú bajnok hogyan tanulta meg anno a pillangóúszás technikáját, hogyan próbálkozott a medence szélén a delfinmozgással.

A sikerek felelevenítése után egy kötetlen beszélgetés formájában lehetett kérdezz/felelek módra érdeklődni az úszó pályafutása, élményei felől. Többek között megtudhattuk az edzőváltás okát, illetve Laci elmesélte legjobb és legrosszabb emlékeit a világversenyekkel kapcsolatban. Természetesen az esemény archiválása sem maradhatott el, az előadás után a sportoló készségesen osztogatta az autogramokat és szerepelt fotókon, nem számított, milyen késő van.

Az esemény a Klebelsberg Kuno Szakkollégium és az Úszás és Vízi Sportok Tanszék közös szervezésében jött létre. Együttműködő partnerünk volt a Művészetek Palotája, a rajongók szomjúságának oltásáról az előadás alatt pedig legfőbb támogatónk, a Coca Cola gondoskodott.

Köszönjük a lehetőséget, Cseh László!

Klebelsberg Kuno Szakkollégium

[nggallery id=291]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!