Beszámoló: BGSA Open 2015
2015. szeptember 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Osztályt idén is megkereste a Strand Golf Szövetség (BGSA) azzal a felhívással, hogy  3 hallgató részt vehet Pescaraban egy hetes tanulmányúton. Feltétel: hallgatói jogviszony, jártasság a golf sportban. Bernát Barna, Kéri Zsófia és Kis-Szölgyémi Ákos hallgatónk vállalkozott a feladatra. Most közreadjuk Bernát Barna beszámolóját.

BGSA Open 2015

"Olaszország hallatára valamennyiünknek egy helyi olasz specialitás jut eszébe, ami kicsit közel áll a szívéhez. Azonban a golf szó hallatára már egy kicsit többen elbizonytalanodnak, sajnos be kell vallani, hogy nagyon kevesen ismerik a golfot Magyarországon, és ennél még kevesebben űzik ezt a nagyszerű sportot. Ez Olaszországban sem volt másképp, azonban ennek a problémának a leküzdésére dolgozták ki a strand golfot (az első európai beach sportot) és hozták létre később a Beach Golf Sport Association szervezetet.

A játék rendkívül egyszerű, egy golfütő, egy puha labda és egy cél, továbbá rengeteg élmény. Többnyire a parton tartózkodó emberek, közönség figyelme mellett zajlik, így folyamatos a golf népszerűsítése is. A II. European Beach Golf Openen bő egyhetes pescarai tartózkodásunk alatt számos elméleti és gyakorlati oktatáson vettünk részt, amelyek igazán hasznosak voltak. A BGSA képzési stratégiája szerint minden beach golf instruktornak játékosnak, oktatónak és managernek is kell lennie, ezért a képzés kellőképp intenzív és sokoldalú volt. A gyakorlással és játékkal töltött napok után hétvégén többféle játékformában is összemértük a tudásunkat.

Összegezve a tanultakat hasznosnak tartom és minden sporttal foglalkozó szakember számára különféle munkaterületeken jól hasznosítható ismereteket szereztünk."

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!