Véradás
2016. május 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem közösen az Országos Vérellátó Szolgálattal május 10-én véradást szervezett. A nemes célú esemény iránt nagy volt az érdeklődés, hallgatók és munkatársak folyamatosan érkeztek, hogy vért adjanak.

 

A véradás célja a vérkészletek felfrissítése és folyamatos pótlása. Naponta átlagosan 1500 egység vérre van szükség az ország biztonságos ellátásához. A nyári hónapokban a véradók megszólítása nehezebb a szabadságolások és az iskolaszünet miatt. Az Országos Vérellátó Szolgálat javaslatára választotta egyetemünk a májusi időpontot, mely eseményre élsportolók is érkeztek, köztük Kiss Balázs birkózó, Talmácsi Gábor gyorsasági motorversenyző, az UTE U23-as kajakosai és Mészáros Rea kézilabdázó. A felkészülés ezen szakaszában, illetve a versenyszezon miatt többen közülük most nem adhattak vért, de jelenlétükkel is a véradás fontosságára hívták fel a figyelmet.

A véradó eseményre a Testnevelési Egyetem kollégiumi termében került sor, ahol 38 személy adott vért, amellyel közel 100 emberen tudnak majd szükség esetén segíteni.

Adni jó!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!