Budapest városnéző körút "reki-módra"
2014. november 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2014. október 28-án a Rekreáció Szakcsoport első alkalommal vonta be a másodéves, nappali tagozatos MSc Rekreáció szakos hallgatókat a Budapest városnéző körút projekt megvalósításába. A hallgatók az előkészületektől a lebonyolításig mindenben részt vettek. Idén újdonságként a TF-en dolgozó kollégák is meghívást kaptak a hallgatóktól a rendezvényre, így vált "éles bevetéssé" a mesterképzésen tanulók szereplése.

Budapest városnéző körút "reki-módra"

A 3 órás – a főváros turisztikai attrakcióit bemutató - körút megszervezését a csoport a Turizmus és rekreáció tantárgy keretein belül valósította meg az oktató szakmai irányítása mellett.

Ezen projekt kapcsán a Rekreáció Szakcsoport célkitűzése az volt, hogy a hallgatók gyakorlatot szerezzenek a turisztikai és rekreációs színtereken megvalósuló eseményszervezésben, szerepeljenek nyilvános helyszíneken és végezzenek felelősségteljes munkát csapat és egyén szintjén egyaránt.

A projektet egy hónapos előkészítő munka előzte meg, mely során 5 különböző feladattípusban kellett bizonyítaniuk a mesterszakosoknak:

  1. Standard budapesti városnéző túrák feltérképezése (2 fő)
  2. Saját túra útvonalának, ütemtervének megtervezése (2 fő)
  3. Az esemény kiajánlható formába hozása, promóció, prospektus készítése (1 fő)
  4. Technikai lebonyolítás (1 fő)
  5. Idegenvezetés a buszon, szakaszonként egymást váltva (11 fő).

A TF-ről induló és oda visszatérő buszos körút magában foglalta a Budai Várnegyedet a Várkert Bazárig tartó intenzív sétával, a Hősök terét, a Zsinagógát és környékét. A hallgatók egymást váltva mutatták be a nevezetességeket, elmondták történetüket, a legfontosabb tudnivalókat rekreációs vonatkozásokkal fűszerezve.

A komoly előkészületet igénylő feladatot kiválóan oldották meg. A jó hangulatot alapos felkészültséggel párosították, amibe még egy kis testmozgás is belefért.

A résztvevők között jelen voltak az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék munkatársai, a TF dolgozói, ERASMUS hallgatók, akik jelenlétükkel életszerűbbé tették az idegenvezetés műfaját a hallgatók számára és képviselték a "turistákat".

A Rekreáció Szakcsoport célja, hogy a képzés során minél több lehetőséget adjon a diákoknak az ehhez hasonló megmérettetésekre, a szakmához szükséges kompetenciák bizonyítására. A szakmai gyakorlatok rendszere, a "Rekreációs eseményszervezés" vizsganapjai, és a táborokban megoldandó projektek mellé ilyen módon társul be a "Turizmus és rekreáció" tantárgy.

A jól debütáló TF-es városnéző körút hangulatát az eseményről készült kisfilm és fotók elevenítik fel.

szöveg: Nagy Kinga

[nggallery id=262]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!