A TF részvétele az EU Volunteering projektben
2011. április 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2011. március 30-31-én került megrendezésre az Európai Unió finanszírozásával a Volunteering in Sport projekt első workshopja a belgiumi Ghentben.

Karunkat a Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék két oktatója, dr. Onyestyák Nikolett és dr. Géczi Gábor képviselte, akik aktívan segítették a workshop munkáját.

A TF részvétele az EU Volunteering projektben

Az első napon Onyestyák Nikolett tartott előadást a magyar sport szervezeti felépítéséről, második napon pedig Géczi Gábor az önkéntesek, illetve hazánk civil szervezeteinek sportban betöltött szerepét mutatta be. A projektben részt vevő többi ország képviselői is hasonló előadásokon ismertették sportban kialakított rendszereiket, majd kerekasztal megbeszéléseken egyeztették az álláspontokat az adaptálható legjobb gyakorlatokat illetően. Hazánkon kívül belga, ciprusi, finn, görög, német, szlovák és wales-i sportszervezetek képviselői vesznek részt a projektben.

Az együttműködés következő állomásai júniusban Finnország, szeptemberben Wales, novemberben Ciprus, februárban Brandenburg majd zárásként újra Ghent, ahol az Európai Bizottság számára a projekt zárójelentése kerül megfogalmazásra.

Bővebb információ és képgaléria: http://www.volunteeringinsport.eu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!