Sikeres workshop a TF-en
2018. július 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága szervezésében június 27. és 28-án két workshopra került sor az intézményben, amelyen az Dr. Paul Edmunds, a University of New Mexico (USA) - a TE partnerintézménye - oktatójának intenzív angol nyelvi tréningjén vettek részt az érdeklődök.

Június 27-én egy kisebb csoporttal került megrendezésre a "Teaching content courses in english using CLIL" workshop, melyen a résztvevők egy intenzív hatórás program keretén belül tanulhattak az angol nyelvű oktatásról és olyan módszerekről, amelyek segíthetnek a diákok számára a nyelvtudásuk fejlesztésében.

"A szerdai nap nekem tetszett, hasznos volt, bár én nem a hallgatók angol nyelvű oktatása miatt, hanem saját angolom fejlesztése végett találtam ezt érdekesnek. Szerintem utóbbira is szükség lenne akár külön nap, akár hallgatóknak is! Köszönöm a szervezést, lehetőséget" - mondta el Dvorák Márton Ph.D. hallgató.

Sikeres workshop a TF-en (Paul Edmunds)

Június 29-én többekkel kiegészülve már egy nagyobb csoportban zajlott a "Using english for international business communication" workshop, melyen hasznos tippeket kaptak a megjelentek az üzleti világban alkalmazott angolról (non-verbális kommunikáció, elektronikus vagy személyes kommunikáció, hivatalos levelek és szakmai prezentációk angol nyelven), a délutáni órákban pedig egy szituációs gyakorlatban probáltak ki a megszerzett új tudásuk.

"Igen hasznos volt számomra, hogy az oktatás, a phd tanulmányok, a kutatás területén előforduló élethelyzetekről beszéltünk. Külön jó pont, hogy volt egy vezérfonal, ha kicsit megfáradt az agyam, tudtam figyelni az előadásra, aztán megint gondolkozni és beszélni a saját nézőpontomból. Sajnálhatja minden kedves kolléga, aki nem jött" - hangsúlyozta Tuza Kornélia PhD hallgató, TE munkatárs.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!