Szokatlan ezüstérmek Brazíliából
2018. szeptember 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű eredményt ért el Tóth Bendegúz a Brazíliában megrendezett főiskolai birkózó-világbajnokságon: egyetemünk harmadéves osztatlan nappali tanárszakos hallgatója szabad-, illetve kötöttfogásban is ezüstérmet szerzett! A legkevésbé sem szokványos, hogy egy-egy birkózó mindkét „műfajban” szőnyegre lép, úgyhogy meg is kérdeztük Tóth Bendegúzt, hogy mi áll ennek hátterében.

„Miután végeztünk a szabadfogással, az edzők megkérdezték, lenne-e kedvünk rajthoz állni kötöttfogásban is. Gondolkodás nélkül igent válaszoltam – mondta megkeresésünkre Tóth Bendegúz. – Szabadfogásban a kilencvenkét, kötöttben pedig a kilencvenhét kilogrammos kategóriában indultam. Nem voltunk sokan a súlycsoportokban, előbbiben hatan, utóbbiban heten versenyeztünk, vélhetően azért volt szűkebb ezúttal a mezőny, mert Brazíliában rendezték a versenyt, az európai viadalokon sokkal többen szoktunk versenyezni.”

Szokatlan ezüstérmek Brazíliából (Tóth Bendegúz)

A rokonszenves sportoló elmondta: tizenhárom éve birkózik, annak idején a korosztályos versenyeken országos bajnoki címeket szerzett, és a jövőben is igyekszik a lehető legtöbbet kihozni magából. A tanulás mellett természetesen.

„Szeretném majd elvégezni az edzőit is a Testnevelési Egyetemen – folytatta Tóth Bendegúz. – Amennyire csak tudom, összeegyeztetem a tanulást az élsporttal, de nem egyszerű feladat. Egy biztos: az iskolában és a birkózószőnyegen is igyekszem megfelelni az elvárásoknak a minél jobb eredmény elérése érdekében.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!