A TF-es Bácsi Péter és Lőrincz Tamás vb-sikerei
2018. október 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hétvégén lezáruló budapesti birkózó-világbajnokságon további két TF-es versenyző szerepelt kiválóan: Bácsi Péter a magyar csapat egyetlen aranyérmét szerezte, míg Lőrincz Tamás ezüstérmes lett a Papp László Sportarénában rendezett sikeres eseményen.

Bácsi Péter egy varázslatos és emlékezetes meccsen, a kötöttfogás 82 kilogrammos súlycsoportjának fináléjában 0:3-ról 4:3-ra legyőzte a török Emrah Kust. Bácsi Péter a döntőre így emlékezett vissza:  

A TF-es Bácsi Péter és Lőrincz Tamás vb-sikerei (Bácsi Péter)

A győzelem pillanata! (Fotó: Földi Imre, Nemzeti Sport)  

„Amikor megvolt a pörgetés és felálltunk, nem éreztem a törökön azt az átütőerőt, hogy akciót tudna csinálni. Kicsit láttam, hogy kétségbe is volt esve, amikor átvettem a vezetést. Akkor éreztem, hogy onnan talán már nem tud fordítani. Az olimpia után úgy állapodtunk meg Sike Andrással, hogy a budapesti világbajnokságig mindenképp folytatom, aztán meglátjuk, hogyan tovább – mondta el Bácsi a Nemzeti Sport kérdésére."

Reméljük, hogy a 2020-as olimpia után egy újabb aranyérmemmel, és addigra már egy TF-es sportszervező diplomával gazdagabban zárja karrierjét, Bácsi Péter, aki ebben a félévben fejezheti be tanulmányait egyetemünkön. Erről a kétgyermekes családapa a Kossuth Rádióban így beszélt: 

"A Testnevelési Egyetemen sportszervező szakon végzünk Lőrincz Tamással, ha minden igaz. Nehéz volt, de most tényleg karnyújtásnyira van, hogy elvégezzük az iskolát. Ez is egy hosszú időszak volt! Nehéz a tanulást így összehangolni az élsporttal. Még 2013-ban kezdtük, közbejött egy olimpia meg sok minden más. Nehéz menet volt, de szerencsére azért viszonylag sikeresen hoztuk a féléveket. Most értünk el oda, hogy ennek is a végére jutunk. Azt, hogy mihez kezdünk ezzel a diplomával, majd meglátjuk - nyilatkozta Deák Horváth Péternek Bácsi Péter." 

 A TF-es Bácsi Péter és Lőrincz Tamás vb-sikerei (Lőrincz Tamás)

Lőrincz Tamás egy újabb ezüstérmet szerzett (Fotó: Földi Imre, Nemzeti Sport)

Tehát Lőrincz Tamás is itt tart a tanulmányaiban intézményünkön, de most beszéljünk a vb-ről. Tamás volt már világbajnoki ezüstérmes, mégis most birkózhatott először vb-döntőben. Tavaly úgy lett második, hogy doppingolás miatt megfosztották ezüstjétől az egyik riválisát, aki pont Csehirkin volt. Lőrincz háromszor volt Európa-bajnok, a vb-n kívül az olimpiáról is van ezüstérme. Most egy éles meccsen végül 3-1-re kikapott az orosz fiútól.  

"Nagyon jó formában voltam, bíztam abban, hogy majd lentről tudok akciót csinálni, de ellenfelem könyökkel olyat bevert, hogy szerintem eltört az arccsontom. Fejben ott maradtam, de akciót kellett volna csinálnom. Lehet, hogy életem utolsó nagy lehetősége volt, de most sem léptem át a kaput. Ezüstéremből már van egy taliga, nagyon szerettem volna hazai közönség előtt világbajnok lenni. Sajnos nem fáradt el eléggé Csehirkin, így én léptem ki az utolsó pillanatban." – nyilatkozta az Duna Worldnek Lőrincz. 

A Barka Emesével együtt összesen három Testnevelési Egyetemen tanuló hallgatónknak szívből gratulálunk! Ahogy a magyar csapatnak is, amely négy dobogós helyezéssel, egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a vasárnap véget ért budapesti világbajnokságot. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!