Sós Csaba a Hírességek Csarnokában!
2018. november 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb olimpiai bajnokokat iktattak be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába Százhalombattán: Gyenge Valériát, Risztov Évát és – első paralimpiai aranyérmesként – Pásztory Dórát. Rajtuk kívül Sós Csaba szövetségi kapitány – egykori Európa-bajnoki bronzérmes –, illetve posztumusz Média-díjasként idősebb Knézy Jenő került még be a sportág pantheonjába ezúttal.

Sós Csaba a Hírességek Csarnokában

Egyetemünk tanszékvezetőjét, Sós Csabát – aki az első generációs Széchy Tamás-tanítványok közé tartozott – egykori úszótársa és vetélytársa, Verrasztó Zoltán laudálta, s a kedélyes sztorik felidézése közben fontosnak tartotta kiemelni, hogy rajta keresztül bizonyította be a legendás mester, hogy a vegyes egy ötödik úszásnem. „Én a négy úszásnemben százon vagy kétszázon bármikor, bárhol legyőztem Csabát, viszont vegyesen két évig csak a lábát néztem, és sehogyan sem értettem, hogy van ez. Aztán az Öreg elmagyarázta, és ezt ma is ajánlom minden edző figyelmébe, hogy a vegyest igenis meg kell tanulni leúszni” – hangsúlyozta Verrasztó Zoltán.

Sós Csaba az anekdotákra reflektálva tréfásan megjegyezte: „És még mindig a legfiatalabb pillangózó magyar bajnok vagyok, bocsi.”

A szövetségi kapitány ezután így folytatta: „Kevesebb szó esik arról a harminc évről, amit a TF-en töltöttem, pedig mindenkinek azt tudom ajánlani, amit én elég korán megfogadtam, hogy csak olyan dolgot csinálok, amit szeretek. Mert őrületesen sok hétköznap van, ünnepből kevesebb, és ha a hétköznapokon nem érzed jól magad, akkor mehet a kukába az életed.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!