Együtt a szakszövetségekkel
2018. december 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb kilenc sportági szakszövetséggel írt alá képzési-oktatási együttműködést a Testnevelési Egyetem. Mocsai Lajos rektor a TE új Központi épületének Róma termében tartott ünnepélyes aláíráskor hangsúlyozta, hogy egy professzionális együttműködés kialakítása a cél.

A magyar sport hosszú távú eredményességét is segítő oktatási együttműködés aláírására került sor a Testnevelési Egyetemen.

Együtt a szakszövetségekkel

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, Dr. Genzwein Ferenc kancellár és kilenc sportági szakszövetség vezetője látta el kézjegyével azon megállapodást, amelynek a magyar sport, az adott sportágak eredményessége és a sporttudomány szempontjából is meghatározó szerepe lehet a következő esztendőkben. A november elején öt sportági szakszövetséggel aláírt dokumentumban foglaltakhoz most újabb kilenc csatlakozott: A golfozók nevében Tringer László, a súlyemelőkében Dobos Imre és Takács Mária, a sportlövőkében Sinka László és Molnár László, a tájékozódási futókéban Bugár József, a tollaslabdázókéban Bálega Tibor, a taekwondozókéban Patakfalvy Miklós, a vitorlázókéban dr. Kollár Lajos, a karatézókéban dr. Mészáros János, a ritmikus gimnasztikázókéban pedig Bencze György látta el kézjegyével e fontos és a jövő sportteljesítménye szempontjából meghatározó szerződést.

Mocsai Lajos beszédében több fontos pontját is kiemelte az együttműködésnek.

„A sportolók többek közt igénybe vehetik majd egyetemünk biomechanikai laboratóriumát, amelyben el lehet végezni az adott sportág motorikus képességelemzését. Továbbá a sportpszichológiai laboratóriumunkban a legmodernebb tesztrendszerek elvégzésére, a nyomás alatti teljesítőképesség vizsgálatára nyílik lehetőség számukra” – hangsúlyozta az együttműködéssel kapcsolatban a Testnevelési Egyetem rektora, aki hozzátette: mindezeken túl a professzionalista gondolkodás kialakítása ugyancsak elsődleges szempont és cél."

A szerződés aláírása előtt Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora arra is kitért, hogy jó tizenhárom éve megszüntették a szakedzői szakot, a diplomás szakedzői képzést a TF-en, ami komoly hiba volt. Éppen ezért az egyetem megújulásának fontos részeként a sportágakkal élő és előremutató kapcsolat kialakítására törekszik a Testnevelési Egyetem.

“Mi, amikor megkaptuk a lehetőséget az intézmény vezetésére, úgy döntöttünk, hogy ezt alapvetően megváltoztatjuk, megpróbáljuk bepótolni a kimaradást és az elmaradást, s újraindítjuk a nemzetközi szintű képzést." – emelte ki a TE rektora.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!