Új képzés indul a Testnevelési Egyetemen  
2019. január 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Februárban új szakirányú továbbképzés indul a Testnevelési Egyetemen a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestületének együttműködésével. Az Inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzésről Dr. Trzaskoma-Bicsérdy Gabriellával, a képzés szakfelelősével beszélgettünk.

„Hiánypótló képzésről van szó, amellyel szeretnénk hozzájárulni a sajátos nevelési igényű és fogyatékossággal élő embertársaink oktatásához, neveléséhez, továbbá sportolásuk támogatásához” – hangsúlyozta Dr. Trzaskoma-Bicsérdy Gabriella.

A két féléves képzést elvégzők széles körű elméleti és gyakorlati ismeretanyaggal, tapasztalatokkal lesznek felvértezve, amely által képesek lesznek a testnevelés és a sport különböző területein oktatási/nevelési, menedzsment, edzéstervezési és -vezetési, valamint szaktanácsadói tevékenységek ellátására.

Új képzés indul a Testnevelési Egyetemen

„Minthogy az iskolafejlesztéshez szorosan hozzátartozik a képzett szakemberek megjelenése, ezúton szeretném biztatni az iskolák vezetőit, igazgatóit, hogy támogassák e képzés elvégzésében a kollégákat – folytatta a szakember. – A megfelelő szaktudást elsajátítva a szakemberek alkalmasak lesznek mozgás- és egészségfejlesztésre, rekreációszervezésre a fogyatékossággal élők bevonásával, de szaktanácsadással a tantestület pedagógusait is tudják segíteni. ”

Az oktatói csoport kiválasztása kapcsán Dr. Trzaskoma-Bicsérdy Gabriella elmondta, hogy a témában kiemelt vezetői szerepet betöltők szerepelnek az előadók között, így – többek között – Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Dr. Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Szekeres Pál miniszteri biztos, Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ intézményvezetője, Dr. Sós Csaba tanszékvezető, a paraúszók szövetségi kapitánya, Dr. Lénárt Ágota tanszékvezető, sportpszichológus, Dr. Bejek Zoltán, a hazai klasszifikációs vizsgálatok ortopéd szakorvosa, Sáringerné Dr. Szilárd Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának főiskolai tanára, Tóthné Dr. Kälbli Katalin, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának főiskolai adjunktusa, a Magyar Diáksport Szövetség senior szakértője, valamint Orbán-Sebestyén Katalin, az Európai és  Magyar Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakágának vezetője.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!