Hídépítő tanszékvezető
2019. március 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Rácz Levente lett a Testnevelési Egyetem Kineziológia Tanszékének vezetője. Mivel az előző ciklus lejárt, intézményünk hivatalból hirdette meg az állást, amelyre a kiírásnak megfelelő kompetenciákkal lehetett pályázni.

„Tudtommal az enyém volt az egyetlen beadott pályázat – mondta megkeresésünkre az országos hírű erőnléti edző, aki 1993-ban szerzett testnevelő tanári diplomát a TF-en, és majd két évtizede oktat egyetemünkön, – Mindamellett olyan specális feladatok sokaságát kell ellátni ezen a poszton, hogy eleve nem tud sok ember pályázni rá. A tanszék egy szakot is gondoz, jelesül a humánkineziológia szakot, valamint az élsport, az utánpótlássport és a parasport számára egyfajta sporttudományos ellátást is nyújt az alapvető feladatain, az oktatáson és a kutatáson kívül.”

Rácz Levente hozzátette: ezen a szakterületen viszonylag kevesen mozognak idehaza, ő maga pedig arra (is) törekszik, hogy szervezeti egységében lévő szakemberek országos népegészségügyi, valamint innovatív kutatásfejlesztési programokban kamatoztassák tudásukat hazai és nemzetközi ipari partnerekkel, továbbá egyetemi kutató egységekkel együttműködve.

Hídépítő tanszékvezető (Dr. Rácz Levente)

„Amikor két és fél évvel ezelőtt megbízott vezetőként átvettem a tanszéket, a jelenleginél lényegesen szűkebb feladatkörrel volt felruházva, úgyhogy annak kiszélesítését eleve az egyetemi fejlesztésekben való aktív részvétel céljából is fontosnak és  elkerülhetetlennek tartottam – folytatta Rácz Levente. – Ami pedig a mostani célokat illeti, jelentős hangsúlyt fektetek a humánállomány-fejlesztésre, valamint arra, hogy a Testnevelési Egyetem eredeti szellemisége, illetve annak deklarált küldetése belső hajtóerő legyen mindenki számára. Oktatás, kutatás, társadalmi szerepvállalás – ezek a mi alappilléreink.”

A Kineziológia Tanszék vezetője hétfőn a Hidegkuti Nándor Stadionban tart előadást a II. Sport konferencia és workshop keretén belül. A Testnevelési Egyetem és a TSO Medical Hungary Kft. másodszor szervez közös szakmai fórumot az élsportban használt nemzetközi technológiai megoldások és sporttudományi trendek bemutatására, amelyen a TE képviseletében Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, valamint Dr. Rácz Levente a jövő sporttudományi képzésének perspektíváját, és hatékony alkalmazásának lehetőségeit mutatja be.

„Az élsportot támogató tevékenység legfontosabb része az világversenyekre készülő sportolók támogatásán túl az objektív alapokra helyezett utánpótlás-nevelés és tehetséggondozás. Azt is mondhatnám: minden erőnkkel és tudásunkkal azon vagyunk, hogy hidat építsünk a tudomány és a gyakorlat közé” – zárta szavait Rácz Levente.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!