Hajdú B. István a sportmédia szakirányú képzésen
2019. március 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Javában zajlik a tavaly indított sportmédia szakirányú továbbképzés második szemesztere, amelynek kurzusain kiváló kollégáink és remek külső szakemberek oktatják immár nemcsak az alap-, hanem a specializációs (újságíró-szerkesztő, műsorvezető-riporter, médiaofficer) ismereteket is.

Az elmúlt hetekben több közismert és népszerű sportkommentátor érkezett az órákra, hogy gyakorlati tapasztalatait, illetve legemlékezetesebb szakmai kalandjait megossza az utódjelöltekkel. A dr. Csisztu Zsuzsa vezette műsorvezető-riporter kurzus vendége szombaton Hajdú B. István volt, aki nem csupán ragyogó közvetítései, hanem kivételes humorérzéke miatt is közkedvelt hazánkban.

Népszerű vendégek a sportmédia szakirányú képzésen (Hajdú B. István)

A magyar labdarúgó-válogatott két Európa-bajnoki selejtezője – a szlovákok, illetve a horvátok elleni mérkőzés – között hozzánk érkező kommentátor ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, vicces történetekkel színesítette munkája kulisszatitkait bemutató előadását. Sőt, magával hozta a táskát, amelyben munkájának alapfelszerelése, a fülhallgató lapult – ez egy kis szerkezethez csatlakoztatva lehetővé teszi a kommentálást. A hallgatók kipróbálhatták az eszközöket és szabadon kérdezhettek is a vendégtől. Az előadás egyébként nyílt volt, vagyis TE-s hallgatók is csatlakozhattak a hallgatósághoz.

Népszerű vendégek a sportmédia szakirányú képzésen

A „külsősök” ugyancsak meghallgathatták Farkas Norbert a Spíler2 tematikus sportcsatorna kommentátorának szakmai beszámolóját, akit Prukner László kollégánk a sportszakmai alapok kurzus labdarúgással foglalkozó órájára hívott meg. A saját bevallása szerint futballőrült szpíker számos történetet mesélt elsősorban a spanyol labdarúgásról, annak híres, többek között magyar szereplőiről, így például Kubala Lászlóról és Puskás Ferencről. Korábban szintén vendégünk volt Török László sportriporter, aki labdarúgóból lett a sportmédia közismert alakja.

A szakirányú továbbképzés vezetője szerint a jövőben is számíthatunk neves vendégek érkezésére, akik örömmel várják előadásaikra a más szakokon tanuló TE-s hallgatókat is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!