Hírek

Izraeli professzor látogatása a Testnevelési Egyetemen

Látogatást tett a Testnevelési Egyetemen (TE) Prof. Dr. Michael Bar-Eli, a Ben-Gurion University of the Negev, Beer-Sheva, és a Ribstein Center for Research and Sport Medicine Sciences, Wingate Institute professzora, aki legújabb, több nyelven is megjelent könyve, a BOOST! How the Psychology of Sports can Enhance your Performance in Management and Work tematikája alapján tartott előadásokat egyetemünkön.

A nem csupán Izraelben, de nemzetközileg is elismert pszichológus és szociológus szakember szakterülete a sportmenedzsment és a sportpszichológia tudományait ötvöző döntéselmélet.

Izraeli professzor látogatása a Testnevelési Egyetemen

A 90-es években Prof. Dr. Nádori Lászlóval is dolgozott a FEPSAC (Európai Sportpszichológia Tanács) vezetőségében. További magyar vonatkozású kapcsolataként kell megemlíteni, hogy néhány évig Izraelben ugyanazon az egyetemen tanított, mint Keleti Ágnes, olimpiai bajnok tornászunk.

Hosszú évekig a Maccabi Tel-Aviv kosárlabdázóinak sporttudományi segítője volt, jelenleg az edzők mentoraként hasznosítják szaktudását.

Ittléte során a Pedagógia és Módszertani Tanszék munkatársai mellett, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársai is fogadták Bar-Eli professzort, aki mesélt innovatív jellegű könyvéről, valamint meghívták Bar-Eli professzort a 2019 októberében megrendezésre kerülő Sport és Innováció Konferenciára.

TF,Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága,sportpszichológia,Pedagógia és Módszertani Tanszék,Michael Bar-Eli,Ben-Gurion University of the Negev,Izrael