Nemzetközi kajak-kenu képzés a TE-n
2019. május 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) és a Testnevelési Egyetem együttműködésében immár a 4. alkalommal rendezik meg a „Canoe-Kayak Intensive Level 3 Coaching Program”-ot, amely egy „blended-learning” program, ami egy 3 hetes budapesti gyakorlati képzésből, illetve egy 3 hónapos online részből áll.

A 2019. május 06. és augusztus 23. között megvalósuló kurzus a budapesti gyakorlati képzéssel kezdődött, amin összesen 11 hallgató vesz részt (Thaiföldről 2, Szingapúrból 2, Új-Zélandról, Argentínából, Kenyából, Belgiumból, Bulgáriából, Tádzsikisztánból és Tunéziából 1-1 fő).

Nemzetközi kajak kenu képzés a TE-n

A gyakorlati program között szerepel a budapesti kajak-kenu klubok, edzőközpontok, sportiskolák, valamint a MKKSZ meglátogatása. Emellett a hallgatók 3 kajak-kenu versenyt is megtekintenek, amin különböző megfigyelési szempontok alapján kell leírni a tapasztalataikat. Az ICF képviseletében Szántó Csaba, korábbi válogatott -VB bronzérmes- szakember irányítja a gyakorlati képzést.  Ez idő alatt a TE oktatói is tartanak nekik előadást edzéselmélet, sportélettan, sportpszichológia, sportpedagógia és sportmenedzsment tantárgyakból.

Nemzetközi kajak kenu képzés a TE-n

A kurzus további elméleti oktatása és a vizsgáztatás az egyetem online felületén (Moodle-rendszer) keresztül valósul meg, miután a hallgatók már hazaérkeztek.

Sikeres tanfolyamot kívánunk minden résztvevőnek!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!