Kölyökatlétika-versenyek TE-es hallgatók szervezésében
2019. május 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2018–2019-es tanév májusában ismét megrendezett kölyökatlétika-versenyek három alkalommal két helyszínen zajlottak. A Testnevelési Egyetem E termében először a 4. lány csoport rendezett színvonalas versenyt a fiú csoportok számára, majd a következő tanítási héten fordult a kocka, a fiúk várták a néhány fiúval kiegészített lány csapatokat jó hangulatú, zenével megtámogatott versenyre.

A lányoknál Kozsdi Anna és Skrapits Fanni voltak a főszervezők, míg a fiúknál Bene Barnabás előszervezésével Csekő Soma és Tamás-Szora Loránd látta el kiválóan a szervezői-rendezői feladatokat. A hallgatók önfeledten vetették magukat a versenyzésbe, a helyezett csapatokat oklevéllel és egy kis édességgel jutalmazták. A másik helyszín a Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskolájában és Gimnáziumában volt, amiért köszönet jár Kállai Kornélia és Kovács Tamás testnevelőknek.

Hosszú előkészület és egy próbaalkalom után – amelyet két tanárunk, Dr. Benczenleitner Ottó és Dr. Vágó Béla felügyelt – a versenyt május 20-án bonyolították le dupla testnevelésóra keretein belül. Két osztályból összesen 42 lelkes gyerkőc mérhette össze ügyességét, akiket reggel nyolc órakor a mosolygós tanárjelölt hallgatók a már berendezett tornateremben vártak, rengeteg színes eszközzel és érdekes állomással. Az osztatlan tanári szak 4. évfolyamának 3. lány csoportja 7.15-re érkezett meg az iskola tornatermébe, ahol rövid megbeszélés után el is kezdtük az állomások kiépítését. Az előzetes tájékoztatás alapján mindenki tudta a feladatát, így gördülékenyen haladt a terem berendezése, nagyjából fél óra alatt készen is állt az összes állomás a versenyzésre. Mielőtt a diákok megérkeztek, az állomásvezetők kipróbálták a saját helyszíneiket, hogy biztosan minden jól működjön. Ezután rövid megbeszélés következett, aztán már csak vártuk a diákjainkat.

Kölyökatlétika versenyek TE-es hallgatók szervezésében

Nyolc órakor – amint elkezdődött az első óra – érkeztek is az osztályok. A verseny rövid ismertetése után kezdődött a zenés bemelegítés, Darvas Luca varázsolta el a gyerekeket. Krokodilos zenével és bemelegítési koreográfiával készült, amin vidáman vettek részt a gyerekek. Ezután a 22 második és 20 harmadik osztályos tanulót nyolc  5-6 fős, vegyes csoportba osztottuk, az alábbi nevekkel ellátva: oroszlánok, sasok, párducok, gepárdok, cápák, gazellák, farkasok és tigrisek. A csapatvezetőkkel és egymással történt rövid ismerkedés után kezdődött a verseny. Nyolc különböző állomás várta a nyolc csapatot. A résztvevők összemérték ugróképességüket békaugrásban, és kétkezes vetésük pontosságát is kipróbálták. Céllövöldében megmérették magukat a rakétakilövésnél, ahol szivacsrakéták szálltak jó messzire. Majd pedig kenguruvá változtak, fél perc alatt kellett minél több áthajtást végezniük ugrókötéllel. Turbó sebességgel futottak végig egy-egy sprint-gát pályán váltóversenyben, leküzdve a változatos akadályokat. Az ugrálóvárban a keresztszökdelésük gyorsaságát mérték össze és végül a csapathullámnál a karikát jutatták minél gyorsabban körbe, azon átbújva és továbbadva.

A gyerekek és a hallgatók is szemlátomást remekül érezték magukat. A verseny szinte magától zajlott, mindenféle fennakadás nélkül. Miután végeztek a csapatok az összes állomásnál, nagy közös fotózás következett, ahol az összes résztvevő vidám arca és csillogó szeme tükröződött vissza. Ezután amíg Fülöp Fanni, a verseny számlálója összegezte a végeredményeket, Jánosy Anna játszott a gyerekekkel. A verseny zárásaként eredményt hirdettünk minden csapatot megtapsolva, majd a csapatvezetők átadták a diákoknak az ajándékcsomagokat és az okleveleket. Amíg az osztályok testnevelői visszakísérték a gyerekeket a termekbe, a hallgatók elpakoltak és értékelték a sikeres versenyt.

A csoport tagjai, akik megszervezték a versenyt: Balogh Dóra, Bertalan Dorottya, Bíró rózsa, Borsos Klaudia, Borsos Petra, Budai Orsolya, Büki Hanna, Darvas Luca, Eőry Roxána, Eszes Lili, Farkas Adrienn, Fekete Renáta, Förster Nikolett, Fülöp Fanni, Jánosy Anna, Jelli Klára, Jobbágy Lili, Juhász Nikolett, Király Brigitta, Koschek Alexandra, Sas Gábor.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!