A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztünk
2019. június 5.Admin

Szép műsorral várta a TF műhely a Nemzeti Összetartozás Napjára rendezett ünnepségre érkezőket.  A szervezők zenés irodalmi összeállítás keretében az elmúlt csaknem 100 év fontos eseményeit elevenítették fel verssel, énekkel és zenei betéttel.

A trianoni békeszerződés évfordulójáról nem csupán a Testnevelési Egyetemen, az egész országban megemlékeztek. A Parlament előtt, a Kossuth téren június 4-én hétezer gyermek közreműködésével énekelték el a Kézfogás című dalt, a magyar összetartozás himnuszát. A Nemzeti Összetartozás Napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.

A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztünk

A Testnevelési Egyetemen a nap súlyához méltó előadás - Nemerkényi Krisztina tanárnő, a TF műhely elnökének szervezésében - szép sikert aratott.

Az eseményen Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos is részt vett, akinek új rektori megbízatása után ez volt az első nyilvános eseménye. Az egyetem vezetője elmondta:

„Nincs olyan család, amelyet valamilyen formában ne érintett volna ez a történelmi esemény. Úgy gondolom, hogy magyarként egy pillanatra kötelességünk megállni és emlékezni ilyenkor, mert hazánk számára sorsfordító volt, ami lassan 100 esztendeje történt.”

A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztünk

Képek: Kerekes Zoltán

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!