A program célja a TE korszerű, tudásközpontú fejlesztése
2019. június 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Lezárult a Testnevelési Egyetem intézményi fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című projekt. 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt 2017. június 1-én kezdődött. Célja a Testnevelési Egyetem korszerű, tudásközpontú fejlesztése volt a tanítás-tanulási folyamat eredményességét növelő módszertani innovációk bevezetése révén. A projekt megvalósításával az egyetem a hallgatói szolgáltatásait kívánta fejleszteni, ezzel hozzájárulva a képzések eredményességének és a hallgatók elkötelezettségének javulásához. Emellett kitűzött cél volt az intézmény tudásközpontú átalakításával, valamint az ehhez szükséges oktatási innováció megvalósításával az egészségtudatos életmód elterjesztése. 

Megnyitotta kapuit a velencei Vízisport és Rekreációs Központ

A projekt a Testnevelési Egyetem Fejér-megyében lévő telephelyének otthont adó Velencén valósult meg több mint 76 millió forint támogatásból. A megvalósításba be lettek vonva az egyetem hallgatói, oktatói, óradó tanárai, gyakorló szakemberei és részben Velence lakossága is. A projektben olyan tevékenységek valósultak meg, amelyek a fenti célok elérését szolgálta: 

  • A felzárkóztatást, bennmaradást segítő szolgáltatások fejlesztése keretében be lett vezetve a Támogató Szolgálat és a Diákmentori Szolgáltatási Rendszer, valamint Tanulást támogató és Kompetenciafejlesztő tréningek kidolgozása történt meg.
  • Külön kampányok során elindult a kevésbé fejlett régiókból érkező hallgatók fokozottabb bevonása a nemzetközi programokba.
  • Elkészült több mintatanterv, tantárgyleírás és oktatási segédanyag.
  • Fejlesztve lett az alap- és mesterképzések minőségbiztosítási rendszere.
  • Lezajlott az oktatók és gyakorlati szakemberek oktatásmódszertani és kompetencia-fejlesztési programjainak és képzéseinek kidolgozása.
  • Továbbá ki lett alakítva a Velencei intézményben egy, a mai kor követelményeinek teljes mértékben megfelelő interaktív oktatóterem.
  • Lakossági rendezvények keretében sportnépszerűsítő programok valósultak meg.

Megnyitotta kapuit a velencei Vízisport és Rekreációs Központ

Az EFOP-3.4.3-16-2016-00008 projektről bővebb információt a tf.hu/projektek/hazai-projektek/efop-343 oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Szász Tibor mb. irodavezetőnél (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-30-633-7137)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!