A századik születésnap!
2019. október 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Századik születésnapján köszöntötték és a város elismerő diplomájával ajándékozták meg szerdán balatonfüredi otthonában dr. Kerekes Istvánné nyugdíjas testnevelőtanárnőt, aki 1943-ban végzett hallgatóként nemrégiben vehette át a Testnevelési Egyetem gránitdiplomáját. Az ünnepelt meglepő, annál is inkább csodálatra méltó frissességgel nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

Gránit diploma átadás Balatonfüreden

Kerekes Istvánné gránitdiplomája átvételekor (2019. április)

„Szavakban nehezen fejezhető ki az a szívemet melengető boldogság, ami könnyeket csal a szemembe, és mosolyt az arcomra. Hálát adok a sorsnak, hogy a századik születésnapomat ünnepelhetem szeretett családom körében, és roppant büszke vagyok a TF-s gránitdiplomámra, miként arra az oklevélre is, amellyel Balatonfüred városvezetői tiszteltek meg. Élénken élnek bennem a főiskolai emlékeim, annak az 57 esztendőnek az eseményeiről pedig, amit a pedagógusi pályán töltöttem, napokig mesélhetnék. Csoda ember vagyok, hogy megértem ezt a szép kort, de annak is örvendezek, hogy sokezer diákkal szerettettem meg a testedzést. Közülük sokan rendre eljönnek hozzám, mert nem feledkeztek meg arról, hogy október 9-én van a születésnapom.” - mondta „Lotti néni” az SzPress Hírszolgálatnak.

Tanulmányi évei alatt kéttucatnál is több sportágat próbált ki, szívéhez az atlétika, a torna, a kosárlabda és a sí volt a legközelebb.

„Egy nagyon picikét ma is mozgok, ami mosolyogtatóan kevés ahhoz képest, amit sportolásnak lehet nevezni, de tudom, hogy nem lehet egész nap a díványon ücsörögni, vagy ki se mozdulni a szobából – folytatta a Balatonfüreden élő, közel hat évtizeden át szolgáló pedagógusnő, aki büszkén számolt be arról is, hogy követi a világ sportjának eseményeit.

„Szinte mindent megnézek a tévében, ami sport, hihetetlenül boldog vagyok, ha magyar siker születik és magasba emelkedik a piros-fehér-zöld lobogó. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy új és új sportpályákat adnak át, köztük olyanokat, amilyenekről annak idején mi csak álmodoztunk. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a versenyekre már nem látogathatok ki, ahogy abba is bele kell nyugodnom, hogy már egyetlen tehetséges fiatalnak sem segíthetek” – mondta befejezésül az 1919. október 9-én született, kilenc dédunokával büszkélkedő dr. Kerekes Istvánné.

Szalay Péter / SzPress Sporthírszolgálat

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!