Újabb ismert vendégelőadók a Sportmédia továbbképzésen
2019. november 11.Sportmédia szakirányú továbbképzés

Már szinte megszokott, hogy a Sportmédia szakirányú továbbképzésen aktív vagy már visszavonult sportolók, illetve sportvezetők tartanak meghívott vendégként előadásokat. Így találkozhattak a szombati tanítási napon a hallgatók a téli sportok szabadon választható kurzus keretében a sífutás, a biatlon, illetve az alpesi sí ismert képviselőivel és kaphattak átfogó képet e sportágak múltjáról, jelenéről, valamint a szükséges felszerelésekről és a versenyszabályokról.

A sífutás bemutatását Bozsik Anna, egykori olimpikon sífutó és biatlonversenyző kezdte, aki nem csupán különböző lécekkel, cipőkkel, botokkal és egyéb eszközökkel érkezett az órára, hanem a mozgást görsí segítségével a folyosón be is mutatta a hallgatóknak. A sportág és a média viszonyáról társelőadója, Vásárhelyi Tamás sportriporter beszélt, aki maga is régóta hódol a sífutásnak, és szívesen közvetíti azt a televízióban.

Újabb ismert vendégelőadók a Sportmédia szakirányú továbbképzésen (Bozsik Anna)

Az óra keretében a biatlonról is esett szó, amiről még részletesebben beszélt a korábbi olimpikon biatlonos, Szőcs Emőke, aki jelenleg szövetségi kapitányként dolgozik a Magyar Sí-szövetség berkeiben.

Az alpesi síelés bemutatását Klausmann Viktor egykori síversenyző, újságíró és műsorvezető kezdte, aki röviden beszélt a síelés történetéről és a sportág szabadidős területének helyzetéről. A síoktatásról Kovács István testnevelő tanár mondott el fontos információkat, aki korábban az Interski konferenciákon a magyar democsapat tagjaként nemzetközi szinten kapott visszajelzést arról, milyen minőséget képvisel ez a szakma.

Újabb ismert vendégelőadók a Sportmédia szakirányú továbbképzésen (Klausmann Viktor)

Az alpesi síelésről mint versenysportról a legeredményesebb magyar síző, Miklós Edit beszélt. A kétszeres világkupa-dobogós és olimpiai hetedik versenyzőnktől - aki jelenleg a Magyar Sí-szövetség elnöke - sokat kérdeztek a hallgatók, kezdve természetesen azzal, hogy mennyire sikerült súlyos sérüléséből felépülnie. Szó esett egyebek mellett a különböző versenyszámokról, a versenyhelyszínekről és a felszerelésekről is.

Újabb ismert vendégelőadók a Sportmédia szakirányú továbbképzésen (Miklós Edit)

A remek vendégelőadók meghívásáért köszönet a Rekreáció tanszék vezetőjének, dr. Lacza Gyöngyvérnek, valamint kollégáinak, hiszen segítségükkel sikerült igazán emlékezetessé tenni a hallgatók számára ezt a napot.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!