Egyedülálló kezdeményezés
2020. január 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A világon egyedülálló kezdeményezésre határozta el magát a Testnevelési Egyetem, amely szeretné elindítani autó-motor sportági szakedző képzését. Noha ez a terv már korábban is felvetődött, a jelek szerint az idén valósul meg.

Egyedülálló kezdeményezés (Michelisz Norbert)

Michelisz Norbert a WTCR-világkupa malajziai versenyén (forrás: nemzetisport.hu)

„Már a kétezertizenkilences tanévben szerettük volna bevezetni, de hallgatók híján nem tudtuk – adott tájékoztatást a projektről Lukács Dénes, a TE ügyvivő szakértője. – Az idén azonban sikerülhet az áttörés, hiszen a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyaránt a támogatásáról biztosított bennünket. Első nekifutásra ez a képzés jószerével nem volt promotálva, az idén viszont az MNASZ az összes saját felületén hirdeti a képzést.”

Lukács Dénes hozzátette: a rektori hivatal, valamint dr. Genzwein Ferenc kancellár is teljes mellszélességgel támogatja az autós képzés beindítását.

„Széleskörű összefogásról számolhatok be, valamint arról, hogy egyedülálló lesz a képzés, másutt ugyanis nincs ilyen. Úgy is fogalmazhatok, hogy mi vagyunk az úttörők – folytatta a TE ügyvivő szakértője. – Úgy gondoljuk, igenis van igény rá, arról már nem is beszélve, hogy a magyar sportnak nyilvánvalóan az előnyére válik, ha minden sportágban magasan képzett szakemberek készítik fel a sportolókat, versenyzőket. Mint minden sportágban, az autó-motornál is fontos szerepet tölt be az utánpótlásedző, szeretnénk elérni, hogy itt is a szakma rejtelmeit ismerő, tökéletesen felkészített szakemberek foglalkozzanak a fiatalabb korosztállyal.”

Lukács Dénes egy szemléletes példával állt elő: ha a pingpong edzésen a gyerek beveri a fejét az asztalba, nem történik semmi különös, ellenben ha a versenypályán üt be a krach...

„Meggyőződésem, hogy a már említett támogatás volumenével, valamint az elszántságunkkal be tudjuk indítani az autós képzést” – zárta szavait Lukács Dénes.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!