Mesterséged címere - MSc szakok a Testnevelési Egyetemen
2020. február 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A február 15-i felvételi határidő nemcsak azokra vonatkozik, akik a középiskola végeztével szeretnének továbbtanulni. Ugyanekkor kell jelentkezni ugyanis azoknak is, akik egy alapszakos diplomával a kezükben, egy mesterképzésen szeretnék elményíteni a tudásukat. A Testnevelési Egyetem 4 mesterképzést kínál a felvételizőknek, lássuk, melyek ezek!

Mesterséged címere MSc szakok a Testnevelési Egyetemen

Az alapszakon megszerzett tudás mesterszakon mélyíthető, specializálható. Szerencsére a felsőoktatási rendszer rugalmasságáról tesz tanubizonyságot a tanulmányok e szakaszában, hiszen egy mesterképzésre többféle alapszakról is lehet jelentkezni, természetesen a tudományágon belül.

A mesterképzésre a BA/BSc oklevéllel, többletpontokkal és a felvételi vizsga teljesítésével lehet bejutni. A vizsga a legtöbb szakon szóbeli és írásbeli részből áll, kivétel az MSc Szakedző, ahol gyakorlati megmérettetésre is számítani kell, illetve a Gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanári szakon szóbeli és gyakorlati vizsgát is kell tenniük a jelentkezőknek.

A Humánkineziológia MSc szakon megtanulhatod, hogy miként fejlesztheted egy ember testét és lelkét egyszerre, hogy aztán egészséges és teljes életet élhessen. A diploma megszerzése után sportolókkal és az egészségükben károsodott emberekkel is foglalkozhatsz majd, képes leszel egyéni edzésprogramok kidolgozására, mozgásterápia alkalmazására, sportsérülések rehabilitására, diagnosztizálásra, a fizikai állapot felmérésére.

A Rekreáció MSc szakon elméleti és gyakorlati szempontból is elmélyedhetsz az egészséges életmód és a testkultúra fejlesztésében, a rekreációhoz kapcsolódó szervezési feladatokra maradéktalanul felkészülhetsz és a sportturizmus-egészségmegőrzés rejtelmeibe is beleshetsz.

Az Sportmenedzser mesterképzési szak a Testnevelési Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közös képzése, így nem meglepő, hogy a képzés két nagy alappillére a sporttudomány és a gazdaságtudomány. Megtanulhatod az erőforrástervezést, egy sportszervezet felépítését és a működtetéshez szükséges ismereteket is elsajátíthatod.

Szakedző Msc szakon sporttudományi, egészségtudományi, neveléstudományi szociálpszichológiai, gazdasági, vezetéselméleti ismereteket sajátíthatsz el. Az élsport követelményeit, a teljesítménynövelés eszközeit és a választott sportág technikai és taktikai elemeit is megismerheted, sőt a tehetséggondozás folyamatába is bepillantást nyerhetsz. A 2020-as tanévben ezekre a sportágakra specializálódhatsz: atlétika, gyorskorcsolya, jégkorong, kajak-kenu, kézilabda, kosárlabda és vívás.

Az alapképzést követő mesterszak elvégzésével jártasságot szerezhetsz egy adott témában, ha pedig ennél is tovább mennél, akkor jelentkezhetsz doktori képzésre is!

Érdekelnek a TE képzései? Töltsd le az egyetem felvételi kalauzát!

Címkék: felvételi,msc
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!