ELMARAD! Háromszoros olimpiai bajnok vendég
2020. március 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A kialakult egészségügyi helyzet miatt az eseményt egy későbbi időpontra halasztjuk.

Szécsi Zoltánnal találkozhatnak az érdeklődők a Testnevelési Egyetemen március 17-én. A Kemény Dénes vezette legendás vízilabda-válogatott kapusaként Sydneyben (2000), Athénban (2004), majd Pekingben (2008) egyaránt olimpiai bajnoki címet szerző, ragyogó pályafutása során nem mellesleg világbajnoki aranyérmet is nyerő (2003) klasszisunk kötetlen beszélgetésre érkezik a TE-re, az AKSI szervezésében. 

Háromszoros olimpiai bajnok vendég a Testnevelési Egyetemen

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, milyen témák várnak rám, bár gyanítom, szóba kerül majd a vízilabda – mondta megkeresésünkre a most 42 esztendős Szécsi Zoltán. – Igyekszem minél több meghívásnak eleget tenni, örömmel mondtam igent a Testnevelési Egyetem felkérésére. Az én életemből kimaradt a TF, végzettségemet tekintve közgazdász vagyok.”

Másfél éve az egri vízilabda egyesület elnöki pozícióját tölti be, szóval, nem szakadt el szeretett sportágától.

„Olyannyira nem, hogy kétezertizennyolcban még masters Európa-bajnokságot nyertem – folytatta a népszerű „Szecska”. – Amióta az Eger elnöke vagyok, a szabadidő kapcsán jószerével visszasírom a sportpályafutásomat, mert most hétfőtől péntekig reggel nyolctól délután négyig dolgozom – de szeretem csinálni. Hogy a hétvégéim szabadok-e? Nos, jól néznénk ki, ha nem látogatnám felnőttcsapatunk, illetve korosztályos együtteseink mérkőzéseit.”

Januárban gerincműtéten esett át, azt mondja, semmi komoly. Erre felvetettük neki, hogy akkor minden kerek, mire ő kapásból reagálva korrigált: „Nem, ez éppen egyenes.”

Az esemény március 17-én 18 órakor kezdődik és gyanítjuk, a humor is terítékre kerül. Erre garancia lehet Prof. Dr. Pavlik Gábor tanár úr személye, aki mindhárom aranyéremnél ott ült a vízilabda Aranycsapat kispadján és a csapat orvosa, jegyzőkönyvvezetője, sok mindene volt.

A beszélgetést Mezei Dániel moderálja, aki a magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó, 2008-as pekingi aranyérmét közvetítette.

Az esemény ingyenes, de regisztrációköteles. Kérjük, ha felkeltette érdeklődését az esemény, regisztráljon itt.

Várunk mindenkit szeretettel!

fotó: vizipolo.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!