Ismét UNM - A 2. csoport
2020. március 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idén is megszervezésre került a nagy sikerű háromhetes oktatói program a University of New Mexico együttműködésével Albuquerque-ben (USA).

Ismét UNM - A 2. csoport

A tavaly májusban megvalósult program tapasztalatait alapul véve, Gail Masutani, a UNM Nemzetközi Iroda globális programszakértője és Dr. Kádár Judit, a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság vezetője dolgozta ki az idei programot szorosan együttműködve dr. Paul Edmunds CELAC (Center For English Language & American Culture) vezetővel. A háromhetes TE oktatói továbbképző program célja továbbra is az egyetem angol nyelvű képzésfejlesztésére irányult. Oktatóink számára az amerikai egyetemi légköre, munkamódszerei, rengeteg lehetőséget adtak, hogy fejlesszék szakmai és interkulturális készségeiket, illetve tudományos kapcsolatrendszerüket. Dr. Kádár Judit igazgató a helyszínen is segítette a csoportot és a program koordinálását a UNM GEO munkatársainak együttműködésével. A résztvevők: Dr. Szekeres Diána, Tuza Kornélia, Dr. Kalmár Zsuzsanna, Dr. Nagy Nikoletta, Csordás- Makszin Ágnes, Dr. Lénárt Ágota, Dr. Marczinka Zoltán, Ifj. Dr. Tóth János, Dr. Tóth László, Dr. Leonidas Petridis és Csuka Botond.

A program tartalmazott angol nyelvi órákat, sportszakmai workshopokat, az ún. teaching excellence és classroom management témákban órákat, valamint műhelymunkákba való betekintést a sportpedagógia területén. Lehetővé tették a kinti oktatási módszerek megismerését és fejlesztették az oktatók angol nyelvi prezentációs készségeit és kurzus-leírás készítő módszereit.

Ezen kívül a GEO további hálózati lehetőségeket biztosított (létesítménylátogatások szervezése, szakami konzultációk) a résztvevők számára. A képzés egy része rugalmasan szerveződött, mely lehetővé tette, hogy a résztvevők szabadon alakíthatták ki tevékenységeik egy részét a releváns szervezeti egységekkel és tanszékekkel. A csoport ellátogatott a Colorado Állambeli National Strength and Conditioning Center-be és az Olimpiai Képzőközpontba, találkoztak a New Mexico Fulbright Chapter képviselőivel és részt vettek az Albuquerque Magyar Klub Március 15-t ünneplő rendezvényén.

Szabadidőjük nagy részét is edzéslátogatások, könyvtári kutatás, sportolás tette ki, de néhány helyi látványosság, Pueblo közösség megismerésére is alkalom volt, mely értékes interkulturális tudást adott a TE oktatóinak. A résztvevők idén is az utolsó napon angol nyelven megtartott prezentációval zárták képzésüket, majd ünnepélyes keretek közt vehették át oklevelüket. A csoport minden tagja egészségben és tapasztalatokkal gazdagon tért haza március 15-én.

Gratulálunk az oktatóknak, akik szorgalmasan, kitartó munkával és nagy interkulturális érdeklődéssel teljesítették a képzés feltételeit és kiválóan képviselték a Testnevelési Egyetemet csakúgy, mint az előző évi első csapat. Immár több mint 20 TE oktató rendelkezik a University of New Mexico által kiállított oklevéllel, amely bizonyítja, hogy kollegáink világszínvonalú angol oktatási módszerek birtokában tudják segíteni a jelenlegi és tervezett angol nyelvű képzéseinket.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!