Katus Tamás: Tartsunk össze!
2020. március 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Maradj otthon! – hallhatjuk és olvashatjuk a koronavírus terjedése miatt kialakult sajnálatos helyzetre a legjobb tanácsot, így aki csak teheti, ennek megfelelően cselekszik. Katus Tamás, a Testnevelési Egyetem Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszékének adjunktusa alaphelyzteben hetente ingázik lakhelye, Pécs, illetve Budapest között, de ezekben a napokban otthonában tartózkodik. Párjával összesen öt gyerekre felügyel, a legkisebb egy három hónapos kislány.

Próbálom a lehető legtöbbet kihozni a kialakult helyzetből – mondta megkeresésünkre a TE oktatója, hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikos. – Sajnálattal és megdöbbenve olvasom a világ különböző tájairól érkező, no meg a magyarországi híreket. Az egyetem bezárásakor azonnal önkéntes karanténba vonultam, ez volt a legokosabb megoldás. Furcsa a kialakult a helyzet, mert most olyasmire van időm, mint amire a hétköznapokon jószerével soha: együtt lehetek a családdal. Az életstílusom? Nos, az nem változott, egészséges, tudatos és óvatos az életvitelem, mint mindig.”

A tanítás tekintetében természetesen ő is aktív, csütörtök délig kellett leadni a jövő hétre vonatkozó e-learning anyagot, s ezt meg is tette.

„Van olyan csoportom, amellyel viszonylag egyszerű megoldanom a távoktatást, de akad olyan is, amelyikkel videochatet létesítettünk, mert csak annak segítségével lehet elmagyarázni, megmutatni a feladatokat.”

Életpályát kínálunk Katus Tamás interjú

Katus Tamás: "A családon belül újra kialakult az összetartó erő!" 

Katus Tamás meglátása szerint a koronavírus-járvány okozta nehézségek (ne feledjük, annak elmúlta után is kihívásokkal teli lesz az életünk) leküzdését követően már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt.

„Beállítottságomból fakadóan mindenben igyekszem felfedezni, meglátni a jót. A járvány időszakában azt tapasztalom, hogy az emberek sokkal jobban törődnek egymással, a családokon belül újra kialakul az egyik legnagyobb érték, az összetartó erő. Tartsunk össze most is, és később majd tartsunk össze akkor is, amikor nem kell ilyen nehézségekkel szembenéznünk!”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!