A járvány idején is együttműködik a TE és az ICF
2020. október 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem 2012 óta működik együtt a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséggel (ICF) az edzőképzés területén. Az ICF oktatási rendszerében szereplő legmagasabb szintű edzői képesítést adó tanúsítványt a világon egyedüliként a TE által szervezett tanfolyam szolgáltatja.

A járvány idején is együttműködik a TE a Nemzetközi Kajak Kenu Szövetséggel

A korábbi években úgynevezett blended formában megrendezett program az idén online lesz lebonyolítva a járványügyi helyzet miatt. A nemzetközi szövetségeknek megvan minden lehetősége, hogy igényekre szabja programjait, amihez megfelelő hátteret biztosít a TE, hiszen van tapasztalata és technikai háttere az online oktatáshoz. Ezt alapul véve, illetve az edzői igényeket felmérve dolgozta ki a TE az ICF-fel a Level 3-as edzőképzés online formáját.

A Pilot Projectnek is nevezhető program nagy számú érdeklődőt vonzott, a szeptemberben indult tanfolyamra összesen 37-en jelentkeztek a világ minden tájáról, Angliából, Algériából, Franciaországból, Hawaiiról, Makaóról, Svájcból, Svédországból, Tongából, Dániából, Indiából, Hongkongból, Szingapúrból, Thaiföldről, az Egyesült Államokból és Ausztráliából. Az oktatás Microsoft Teamsen keresztül, illetve az e-learning felületén történik.

Az elméleti tantárgyakat az egyetem angolul jól beszélő, az edzőképzésben tapasztalt oktatói tartják. A sportági elméletért Szántó Csaba felel, aki évtizedek óta az ICF edzőképzéssel foglalkozó szakértője. Az összes tanóra rögzítve lesz, így azok a diákok, akik az időeltolódás miatt nem tudnak élőben részt venni az előadásokon, később visszanézhetik azokat, hogy a követelményeket teljesíthessék. A programban szerepelnek a beadandó feladatok, a tesztek és a videóelemzés is.

Ha pozitív visszajelzésekkel és sikeresen zajlik le a tanfolyam, a jövőben állandó oktatási formát képezhet az online módszer a nemzetközi programok tekintetében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!