Jövőbe mutató beszerzés
2020. december 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával hat új elektromos autót vehettek át a Testnevelési Egyetem dolgozói az intézmény rektorának és kancellárjának jelenlétében. 

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora az átadás alkalmával elmondta, hogy az Egyetem fejlesztése zajlik és az elektromos autók használata éppúgy a jövőbe mutat, mint az a munka, amit az intézmény vezetői és dolgozói folytatnak.

A Testnevelési Egyetem munkatársai hat darab Volkswagen e-Golfot használhatnak, ezzel is támogatva a környezetvédelmet és a szerencsére erősödő trendet, egyben elvárást, mely szerint a környezettudatos életvitel egyre fontosabbá válik. A beszerzést az Egyetem rektora külön is megköszönte, Dr. Genzwein Ferenc kancellárnak. 

 Jövőbe mutató beszerzés

Az átadás pillanata (fotó: Vidor Gergely)   

Az ITM korábbi sajtóközleményéből megtudhattuk, hogy a kormány összesen mintegy 6 milliárd forinttal támogatja több mint kétezer környezetkímélő autó és robogó beszerzését. Az állami támogatás eredetileg 5 milliárdos, villámgyorsan kimerülő keretösszeget az élénk érdeklődés miatt mintegy 882 millió forinttal megemelték, így a többletforrásnak köszönhetően a kiírási feltételeket teljesítő összesen 1600 pályázó vásárolhat kedvezményesen elektromos járművet.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!