Sikeresen lezárult a TE akkreditációs eljárása
2021. április 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság 2021. március 26-i jelentésében tájékoztatta a Testnevelési Egyetem rektorát az intézmény akkreditációs eljárásának sikeres lezárásáról. Az Egyetem számára komoly elismerés, hogy a Látogató Bizottság javaslata alapján a MAB az intézményt, a megadható leghosszabb időre, 2026. június 30-ig, 2023. december 31-ig lezárandó személyes látogatással egybekötött monitor eljárás mellett 5 évre akkreditálta.

Sikeresen lezárult a TE akkreditációs eljárása

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos kiemelte, a Testnevelési Egyetem életében hosszú idő után került sor újra önálló akkreditációra, amely mindig fontos egy felsőoktatási intézmény életében.

„Annak idején, amikor 1978-ban a TF-en először lehetett egyetemi diplomát szerezni, minden ötödik évben nagy izgalommal járt a megfelelő minősítés megszerzése. Az akkreditációs folyamat egy egyetem életében sorsdöntő, mindig is az volt. Éppen ezért kértem a kollégáimat, hogy a múltunkhoz méltóan, a lehető legnagyobb odafigyeléssel készüljünk erre a látogatásra.  Az eljárás legfontosabb fokmérője egyértelműen az, hogy nincs olyan terület, amelyet a MAB a következő 5 évben ellenőrzési céllal a Testnevelési Egyetem esetében vizsgálni fog. Két és fél év múlva egy olyan találkozót vár el a Bizottság, amelyen az aktuális – jelen esetben mondhatom, az elinduló – folyamatokat áttekintik, monitorozzák. Mindez a tervezett modellváltás szempontjából is fontos, hiszen két és fél év múlva az átalakulás kezdetét követően, a minőségbiztosítási visszajelzésre is komoly szükségünk lesz.”      

Mocsai Lajos arra is rámutatott, hogy az öt évre szóló akkreditáció olyan közös siker, amelyre a jövőben közösen építkezhet a Testnevelési Egyetem, és arra minden hallgatója, munkatársa, oktatója büszke lehet.

„A MAB határozatának azért is van nagy jelentősége, mert egyértelműen rámutat arra, hogy a Testnevelési Egyetem akadémiai rendszere igen pozitív elbírálás alá került. Az a szándék, azok az irányelvek, amelyeket a TE az elmúlt 7 évben újra önállón tudott megfogalmazni, sikeresek voltak. Valójában a TE akadémiai minősítése kijelöli a követendő utat, amely a menedzsment által kellően támogatva még magasabb szintre emelheti az Egyetemen folyó munkát. – mondta el a Testnevelési Egyetem rektora, aki így zárta értékelését. – Nagyon köszönöm a hallgatóknak és kollégáimnak azt a munkát, amelyet a sikeres látogatás mentén kifejtettek! Ez  közös siker, amely az előttünk álló sorsdöntő időszakban kölcsönösen megerősítheti az egymás iránti bizalmat. Megmutatta, tudjuk, hogy milyen úton kell járnunk, amikor sikeresek akarunk maradni.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!