Online sajtótájékoztató a IV. SportInno Konferenciáról
2021. május 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Online kiterjesztésű sajtótájékoztatóra került sor a koronavírus-járvány miatt 2021. szeptemberére halasztott IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciáról, amely a Testnevelési Egyetem és a Nemzeti Kézilabda Akadémia közös szervezésében rendeznek meg.  

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szeptember 15. és 17. között tartják a pandémia miatt eredetileg május 19-21-re tervezett IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát. A kiemelt jelentőségű eseményt a Testnevelési Egyetem (TE) és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) közösen rendezi meg két helyszínen, Budapesten és Balatonbogláron. A magyar és angol nyelvű nemzetközi rendezvény célja, hogy a szervezők ösztönözzék újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását.

A konferenciával kapcsolatos online sajtótájékoztatón, amelyet a Testnevelési Egyetem multimédiás stúdiójából közvetítettek, megszólalt Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora, Dr. habil. Kádár Judit, a TE nemzetközi igazgatója és Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztatót felvezető kisfilmből gyorsan kiderült, jó kezekbe került a konferencia szervezése: a NEKA az ország vezető utánpótlás-nevelő bázisa, míg a TE Magyarország  első számú sportegyeteme, ahol magas szintű sporttudományos kutatómunka folyik.  

„A Testnevelési Egyetem egyik legfontosabb feladata, hogy Közép- és Kelet-Európa egyik meghatározó sportegyeteme legyen, amely a legkorszerűbb módszerekkel segíti a sport és a sporttudomány fejlődését – emelte ki felszólalásában a TE rektora. – A Nemzeti Kézilabda Akadémia a honi utánpótlásképzés egyik fellegvára, így nem meglepő, hogy az elmúlt években eredményes együttműködés alakult ki a két intézmény, továbbá más társakadémiák között. Örömmel jelenthetem be, hogy a konferencián ismételten olyan időszerű témákat vitathatunk meg, amelyek középpontjában az elmélet, a gyakorlat és a teljesítménymérés szilárd, hármas egysége áll.“

A folytatásban Kádár Judit felsorolta a következő konferencia főbb témáit, kiemelve, hogy idén új témakörök – sportturizmus, rehabilitációs szolgáltatások, innovatív labdajátékok, női vezetők a sportban vagy éppen self-branding – is megjelennek a rendezvény amúgy sem szűk palettáján. A nemzetközi igazgató, az NKI vezetője hozzátette: a sportban dolgozó szakemberek mellett a rendezvény másik fő célcsoportjai a sporttudomány és sportinnováció területén régóta tevékenykedő vállalatok, továbbá startup vállalkozások. Az esemény színvonalát több kiváló nemzetközi előadó is emeli, és a feltűnően élénk érdeklődésre tekintettel a szervezők meghosszabbították az előadók jelentkezési határidejét.

„Intézményünk a kezdetektől fogva sportágfejlesztő akadémiaként működik, amely utánpótlás- és szakemberképzéssel egyaránt foglalkozik – mondta Mocsai Tamás, az esemény társrendezője, a NEKA ügyvezető igazgatója – A NEKA szakmai munkáját nemcsak szak- és mesteredzők, hanem a társtudományok képviselői, így gyógytornászok, kineziológusok, orovosok és erőnléti edzők is segítik. Az előadásokra és kerekasztal-beszélgetésekre igyekeztünk meghívni nemzetközi szakembereket és szakértőket is, akik megmutatják, hogyan lehet alkalmazni az elméleti tudást a mindennapokban. A modern kézilabda kihívásainak csakis úgy felelhetünk meg, ha olyan módszereket használunk, amelyek integrálják az edzők tudását, illetve a rendelkezésre álló infrastruktúra adta lehetőségeket. Az esemény helyszíne a rendkívül izgalmas és látványos Balaton-part lesz, ahol a résztvevők kicsit ki tudnak szakadni a mindennapokból, és hosszú távon gyümölcsöző kapcsolatokat építhetnek ki egymással.“

A IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia időpontja: 2021. szeptember 15-17., helyszíne pedig a Testnevelési Egyetem (Budapest) és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (Balatonboglár).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!