Preventív gerincjóga oktató hallgatók
2021. június 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Immáron harmadik éve nyílik lehetőségük a TE hallgatóinak arra, hogy két félév szabadon választható jógakurzus elvégzése, egy önköltséges workshopon való részvétel, majd a gyakorlati és elméleti vizsga sikeres abszolválása után preventív gerincjóga oktatói tanúsítványt szerezzenek.

Preventív gerincjóga oktató hallgatók

Amint a tantárgyfelelős és a jógaórákhoz is rendszeresen csatlakozó, dr. Gál Andrea elmondta, a május végi, háromnapos képzésen nemcsak azok vettek részt, akik vizsgát szerettek volna tenni, hanem már oktatóként dolgozó korábbi hallgatók is:

„A rendkívül intenzív, mozgásos és elméleti órákat is magába foglaló workshop során Rajcsányiné Zibrinyi Éva jógaoktató kolléganőnk alaposan felkészíti a jelentkezőket arra, hogy sikerüljön megszerezniük a preventív jógaoktatói tanúsítványt. Ezek a hallgatók a szabadon választható kurzusok során nemcsak arra döbbenek rá, hogy számukra mennyire hasznos a jóga gyakorlása, hanem ahhoz is kedvet kapnak, hogy oktatóként másokon is segítsenek a tudásukkal. Azt gondolom, hogy a járvány időszaka alatti inaktívabb életmód és az ebből származó mozgásszervi panaszok sokaknál okoznak olyan problémákat, melyek rehabilitációjában a gerincjóga valóban hatékony lehet. Ráadásul oktatónk a klasszikus ászanákon (elhelyezkedés, testtartás – a szerk.) kívül olyan gyakorlatokkal is bővíti az órák tartalmát, amelyek kifejezetten segíthetnek kompenzálni a hosszantartó ülésből eredő testtartási hibákat. A vizsgára vállalkozókat az is motiválja, hogy a korábban tanúsítványt szerző társaik közül többen, mint oktatók már dolgoznak, illetve sokszor besegítenek az egyetemen zajló gyakorlati órák vezetésébe is. Rajcsányi Zibrinyi Éva igazán büszke a kis „tanársegédeire”, akikben újra és újra tudatosítja, hogy az önképzésnek valójában sohasem lehet vége: oktatóként is mindig kell, és van is hová fejlődni.”

A szabadon választható jógaórák szeptembertől folytatódnak majd, ahová nem csak a hallgatókat, hanem a kollégákat is nagy szeretettel várják a szervezők.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!