Sítábor 2022 (2. tájékoztató)
2022. január 11.Rekreáció Tanszék

Sítábori információk kiegészítései 2022. január elején.

Sítábor 2022. (2. tájékoztató)

EGYÉNI FELSZERELÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A táborba mindenki hozzon megfelelő síruhát (de legalább a melegítőre felvehető szélruhát) melegítőt, pulóvert, meleg alsóneműt, sapkát, (sí-) kesztyűt, sízoknit és téli váltócipőt, amely akár túrázásra is alkalmas, továbbá a váltócipő (sícipő) befogadására alkalmas hátizsákot.

Leltár további hasznos felszerelési cikkekről:

  • arckrém, ajakzsír (hideg és napsütés esetén egyaránt fontos, nappalra csak nem hidratáló hatású krém használható! Mert az arcodra fagy a mosoly!)
  • napszemüveg, ha van síszemüveg, ha van bukósisak,
  • több váltás mosható szájmaszk, és/vagy kellő mennyiségű eldobható
  • mosdófelszerelés, SZAPPAN, varrókészlet,
  • jegyzetfüzet, írószer, esetleg hangszer,

A tábor végén gyakorlati és  elméleti vizsgát kell tenni!

  • tankönyv: Dosek-Ozsváth: A sízés +3  (A TF tankönyve, Bp. 2004.)
  • Ínyenceknek javasolt még: Dosek - Miltényi: A sízés (TF tankönyv,Bp.1993.) egészségügyi fejezet

NAPPALISOK UTAZÁS ELŐTTI VASÁRNAPI PROGRAMJA:

9,00 órára kell mindenkinek a TF-re érkeznie, ahol terveink szerint a covid teszteléssel kezdjük a programot.  Az előadások keretében sok elméleti anyagot dolgozunk fel, ezért jegyzetfüzet és írószer legyen nálatok, mert ebből az anyagból elméleti vizsgán kell számot adni. Sor kerül a felszerelések véglegesítésére (a 3. és 4. turnus hallgatói számára)  és a lécek vaxolására is.  15 óra körül fejeződik be a napi program.

COVID ÓVATOSSÁG:  kötelező antigén gyorsteszt!

Az Egyetem az utazást megelőző napon covid gyorstesztre kötelezi a résztvevőket, a pozitív tesztet mutatók értelemszerűen nem tarthatnak a csoporttal. A teszt kiváltható saját, hozott 48 órán belüli antigén tesztet igazoló dokumentummal. (pl. vidéki levelező résztvevők esetében). A levelezők számára ezt az utazás előtti napon Január 23-án este 18,00-18,30 között biztosítjuk; a nappalisok számára  a tesztelést az utazást megelőző kötelező oktatási napon szervezzük meg. 9,00-9,30 között. Várható helyszíne: L1 épület Sportélettani Kutató Központ rendelői

VÉGLEGES ÁRAK: a TF és a Nemzeti Sportközpontok együttműködése alapján a Mátraházi Edzőtáborban a kedvezményes szállás árat megkaptuk, ezért a tanárképzés hallgatói számára az alacsonyabb árral írja ki a Tanulmányi Hivatal a befizetendő utolsó összeget.

SÍ-FELSZERELÉSEK

Az első információk között jeleztük, hogy saját felszerelés elhozatalát kérjük azoktól, akiknek van. Sícipők kölcsönkérését kérjük azoktól, akiknek van ehhez kapcsolatuk. Kérem, hogy e-mailben jelezze az, aki saját komplett felszerelést hoz, „saját felszerelésem van”, illetve aki cipőt tud szerezni magának, „hozok alpesi sícipőt magamnak”  szöveggel, az alábbi címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Akik saját cipőt fognak hozni a havas táborba, de sílécet a TF-től kérnek, azok a felszerelés kiválasztására megadott időpontban legalább a pár egyik felét hozzák magukkal (a biztonsági kötés beállítása érdekében).

Az órarend alapján szervezem a felszerelés próbákat a Tanulmányi Hivatal jóváhagyásával. Csak  minimális mértékű rugalmasságot várjatok el, azaz kérem,vegyétek komolyan az időpontokat. A megadott időszakokban állunk csak rendelkezésre, A kezdésre megadott időponttól lesz kiszolgálás a helyszínen addig, amíg el nem fogynak a hallgatók. Azt követően bezárjuk a szertárat, nem várakozunk később érkezőkre. Igyekszünk a nívósabb felszerelések egymást követő használatát a csoportok váltásánál biztosítani.

Aki nem él a kölcsönzési idők adta lehetőséggel, az saját költségen, síkölcsönzőknél tud bérelni.

A felszereléseket az utazás napjáig a TF szertárában megőrizzük, nem kell hazavinni.

FELSZERELÉS KIVÁLASZTÁSÁRA MEGADOTT IDŐPONTOK

Helyszín: az L 4 épület, Sportélettani Kutató Központ alagsora (ez a D csarnokhoz legközelebb eső felújított épület, bejárata a Győri út felőli homlokzatán található, a lépcsőlejáró feletti mennyezet veszélyesen alacsony, vigyázzatok a fejetekre!)

  • A 2022 január 24-27 között táborozó levelező hallgatók számára sícipőpróba, az alkalmas síléc kiválasztása és a síkötés beállítása 2022 január 19-én szerdán 17,00-19,00 óra között és 2022 január 20-án csütörtökön 11,00-13,00 óra között lehetséges.
  • A 2022 február 14-18 között táborozó osztatlan tanárképzés hallgatók számára sícipőpróba, az alkalmas síléc kiválasztása és a síkötés beállítása 2022 február 7 hétfőn lesz (egyszerre legfeljebb 10 fő jöhet le az alagsorba)
    • 11,30-13,00 Tanárképzés III évf.  F1 és L3 csoportból azok, akik nem pótolják az „Ortopédia” tantárgyat
    • 15,15-16,45 Tanárképzés III évf.  F1 és L3 csoportból azok, akiknek nincs szaknyelvi órájuk
    • 17,00-17,30 Tanárképzés III évf.  F1 és L3 csoportból azok, akik még kérnek felszerelést
  • A 2022 február 21-25 között táborozó osztatlan tanárképzés hallgatók számára sícipőpróba: 2022 február 8 kedd
    • 11,30- 13,00 Tanárképzés III évf.  F2  csoportból az L-P családnév kezdőbetűkkel rendelkezők
    • 13,30-14,20 Tanárképzés III évf.  L4  csoportból az M-S családnév kezdőbetűkkel rendelkezők
    • 14,20-15,15 Tanárképzés III évf.  L4  csoportból az SZ-V családnév kezdőbetűkkel rendelkezők
    • 15,15-16,30 Tanárképzés III évf.  F2  csoportból az S-Z családnév kezdőbetűkkel rendelkezők
    • (a sílécek kiválasztása és a kötésbeállítás február 20-án lesz, mert korábban mások használják)
  • A 2022 február 28-március 4 között táborozó rekreáció nappali hallgatók számára cipőpróba 2022 február 8 kedd
    • 9,00-9,40 Rekreáció-szervező III. év nappali hallgatók/  férfiak
    • 9,40-10,20 Rekreáció-szervező III. év nappali hallgatók/  hölgyek B-M családnév kezdőbetűkkel
    • 10,20-11,00 Rekreáció-szervező III. év nappali hallgatók/  hölgyek O-V családnév kezdőbetűkkel
    • (a sílécek kiválasztása és a kötésbeállítás február 20-án lesz, mert korábban mások használják)

ÉLELMEZÉS

Mivel félpanziót rendeltünk (reggeli és vacsora) a nap közbeni élelmezésről mindenki maga gondoskodjék még az indulás előtt, tartós élelemmel felkészülve. (Fél disznó: szalámi, kolbász, szalonna, hagyma, alma, répa, karalábé, kis-mackó, kekszek, kétszersültek, müzli stb. formájában. Innivalók.) A Síparkban a büfé kapacitása és a várakozási idő bizonytalan. Élelmiszer boltok a mi létszámunkra nem lesznek felkészülve, sem Mátraszentistvánban, sem Mátraházán. Talán nyitva sem lesznek. Kérem előre kigondolni a nap közbeni szükségletet, és eszerint felkészülten jönni már az első napon. A reggeliző asztalról ÉLELMET KIVINNI TILOS! (Kivétel a 3 Patak Panzióban az asztalra készített, egy főre jutó péksütemény) Kérem ezt elfogadni és betartani.

Különleges étrendet igénylők:

  • Kérem, hogy senki ne kívánjon itt új étrendet megpróbálni. Egyik szálláshelyünk sem erre szakosodott wellness-szálló. Betegek és allergiások jelezhetik előre, hogy milyen problémájuk van.
  • A 3 Patak Panzió a Mátra legeldugottabb falvában 30 km-re a beszerzési lehetőségektől nehezen tud különleges igényeknek megfelelni.
  • A Mátraházi Edzőtáborban kicsit jobb a helyzet, a svédasztalos helyett tányérra kimért speciális ételt tudnak esetleg biztosítani – amihez nem jár majd a svédasztal.
  • Bárkinek ilyen igénye van, ennek a hírnek a megjelenése után azonnal jelezze: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

UTAZÁS

Minden turnus számára azonos időbeosztással tervezzük meg.

  • Az indulási napokon a hallgatók 6,30-ra érkezzenek a TF Alkotás úti, régi gépjárműforgalmi kapujához, (az új campus és az építésre megtisztított szabad tér határánál a Széll Kálmán tér felé eső autóbejárat)
  • Kérelmeztem, hogy akit autóval hoznak oda, a kapu mögött rögtön balra, a felső parkolóban a kipakolás idejére esetleg megállhassanak. 
  • A buszok ennél beljebb tolatnak majd, az egyéni csomagok és a sífelszerelések bepakolására.
  • A hallgatók kaláka munkájával hordjuk majd fel a síszertárból a szükséges eszközöket.
  • Indulás előtt a TF létesítményeinek vizes blokkjait még használhatjuk.

A Mátraszentistvánban (3 Patak Panzió és Ifjúsági szállás) táborozók úgy készüljenek, hogy a szállást az érkezési napon délután foglalhatjuk csak el, csomagjainkat viszont a busz megérkezésekor elhelyezhetjük a szálláshely biztonságosan zárható egységében.

A síruha legyen a csomag tetején, hogy gyorsan fel tudjuk venni, mert a busz felvisz a kezdő pályákhoz- majd ezt követően csak az utolsó  napon, távozáskor jön értünk. 

A Mátraházán (Mátraházi Edzőtábor) táborozókkal egyenesen a Síparkba megyünk az első napon. 

A síruha jó, ha nem a busz csomagterében, hanem az utastérben lesz elhelyezve. Csak a napi program végén utazunk a szálláshelyre. Utolsó nap reggel kiköltözés után a buszba bepakolva utazunk a Síparkba, a munkanap végén pedig haza.

Az érkezési napokon az időjárási és forgalmi viszonyoktól függően 17,30-18,30 között tervezzük a beállást a TF udvarra. Megérkezésünk előtt kb 20 perccel felhívom a portaszolgálatot, hogy az Alkotás úti bejárathoz érve késedelem nélkül beállhasson a busz  a TF területére. A kipakolásban is minden hallgatónak részt kell vállalnia.

Vigyázzatok magatokra, és legyetek tekintettel másokra, hogy együtt tölthessük a sítábori napokat.

Üdvözlettel, Dosek Ágoston táborvezető.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!