Szeretettel köszöntjük a Testnevelési Egyetem új hallgatóit!
2021. augusztus 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ezen a héten megkezdődik a 2021/2022-es tanév a fennállásának 96. évfordulóját ebben az esztendőben ünneplő Testnevelési Egyetemen. Akik most vagy a következő napokban lépnek be az intézmény kapuján elmondhatják, hogy az alapításhoz mérhető változások időszakában kezdik meg tanulmányaikat a TE-n, korábbi nevén a TF-en.

Szeretettel köszöntjük a Testnevelési Egyetem új hallgatóit!

A korábbi éveknél több, 735 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen, akiket ezúton is nagy szeretettel köszöntünk. Kívánjuk, hogy a következő esztendők, amiket a Testnevelési Egyetemen töltenek életük meghatározó és egyik legizgalmasabb időszaka legyen.  

Múlt héten, amikor a TE-n 43 éve oktató Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és  az egyetem általános rektorhelyettese, Dr. habil. Sterbenz Tamás a Gólyatábor helyszínén járt, az egyetem velencei Vízisport és Rekreációs Központjában, a köszöntőben Magyarország legeredményesebb kézilabdaedzője azt kérte a hallgatóktól, hogy mindig tartsák szem előtt, egy közösséghez tartoznak.

„Nem az egyén, a közösség a fontos, ezt minden csapatjátékos tudja. Napjainkban fokozottan igaz, hogy az ego az egyén legnagyobb ellensége, együtt vagyunk igazán erősek. Éppen ezért a lassan százéves TE jelmondata soha nem látott módon érvényes ma is: Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!” – hangsúlyozta Mocsai Lajos a velencei komplexum műfüves focipályáján összegyűlt Gólyáknak.

Ahogy írtuk: A Testnevelési Egyetemen rekordszámú 735 új hallgató, köztük 294-en nappali tagozaton kezdik meg tanulmányaikat ebben a félévben. A tanévnyitóra 2021. szeptember 6-án kerül sor, de ezen a héten a levelezősök számára a K-héttel már megkezdődött az oktatás, ahogy a felsőbb évfolyamos rekreáció szakos hallgatók is elmentek vízitáborba, tehát az élet az egyetem falain belül lassan elindul. Ezekben a napokban zajlik a személyes beiratkozás, a tantárgyfelvétel pedig már a múlt héten megkezdődött, tehát lassan minden felvételt nyert hallgató egyetemi polgárnak vallhatja magát.

Ez a hét azonban abból a szempontból is fontos lesz a TE életében, hogy 2021. augusztus 25. szerdán összeül az egyetem Szenátusa és javaslatot tesz a modellváltó Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-től fenntartó, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának az új rektor személyére. Minderre azért van szükség, mert Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a rektori tisztséget 2021. augusztus 31-ig tölti be, azt követően elnöki  teendői miatt lemond. A Testnevelési Egyetem rektori posztjára ketten pályáztak, Prof. Dr. Hamar Pál, az egyetem oktatási rektorhelyettese és Dr. habil. Sterbenz Tamás, a TE általános rektorhelyettese.

Ez a jelen, ami azonban a múltat illeti, az érdeklődők a Testnevelési Egyetem eddig eltelt 96 esztendejétől itt olvashatnak bővebben.

Üdvözöljük tehát a régi és az új hallgatókat a Testnevelési Egyetemen! Reméljük, hogy az előző évekkel ellenétben az aktuális tanévben a koronavírus-járvány nem hátráltatja majd az oktatást megszokott menetét, mert az ország egyik legszebb kampuszára járni felemelő érzés.   

Jó tanulást, tettrekészséget és remek napokat kívánunk mindenkinek!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!