Ingyenes szolgáltatás speciális szükségletű hallgatóknak
2015. január 20.Admin

A Testnevelési Egyetemen szeptemberben regisztrált speciális igényű hallgatók 84%-a diszlexiás, 16% egyéb fogyatékossággal élő. Egy gyengénlátó és egy vak hallgatónk van.

A vakok, gyengén látók, de a tanulási zavarokkal küzdők számára is nehézkes a jegyzetelés és a jegyzetekből, könyvből való tanulás. Sokan jóval könnyebben tanulnak hanganyagból. Éppen ezért nagyon fontos, hogy több év fejlesztőmunka után magyar nyelven is elindult a RoboBraille szolgáltatás, amely segítséget nyújt vakoknak, gyengénlátóknak, és diszlexiások is használhatják a tanulásuk megkönnyítésére.

Egy adott szöveg számos formátumban feltölthető (például doc, pdf, txt, xml, html, rtf, jpg, bmp), de URL, és szöveg is bemásolható. Feltöltés után a dokumentumokat Braille-nyomtatásra kész digitális formában, vagy mp3 fájlban, hangoskönyvként és e-könyvként, illetve egyéb formátumokban kaphatja vissza a felhasználó.

A szolgáltatás beágyazása lehetséges honlapokra is, számos egyetem használja tananyagainak akadálymentesítésére. Mindenki számára ingyenes.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!