×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: [ROOT]/images/galleries/rekreacio-taborok_2016-0506
×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/rekreacio-taborok_2016-0506

Hallgatói hírek

Táborvezetési ismeretek

Tájékoztató az Osztatlan Tanárképzés  I. évfolyam „Táborvezetési ismeretek” és a BSc Rekreáció I. évfolyam „Természetjárás” tantárgy foglalkozásairól.

Gratulálunk sikeres felvételijükhöz!

A 2016-2017-es tanévre meghirdetett osztatlan testnevelő-tanár képzésre és a rekreációszervezés-egészségfejlesztés BSc szakra felvett nappali tagozatos hallgatók TF tanulmányaikat 2016. augusztus 22-én, hétfőn 9,30 órakor kezdik meg. (TF főépület Hepp-terem –Díszterem-, Budapest, Alkotás u. 44.). Öt napon keresztül elméleti és gyakorlati (gyalogos természetjáró) foglalkozásokon kell részt venniük. A köznyelv „turisztikai gólyatábor”-ként emlegeti ezt a hetet, de nem tévesztendő össze a Testnevelési Egyetem Hallgatói Önkormányzata által kínált ismerkedési lehetőséggel, az általuk korábbra szervezett „gólyatáborral”, amely nem kötelező! Augusztus 26-án, a pénteki zárónapon a 15 óra után induló vonatok érhetők el. A foglalkozások szabadon hagyják az estéket, edzések kb.18 órától tervezhetők.

A foglalkozások előadásokat és gyakorlati órákat jelentenek, ezért kérjük, hogy jegyzetfüzetet és írószert, továbbá a terepen zajló foglalkozásokra alkalmas cipőt és hosszúszárú nadrágot, kisméretű hátizsákot is hozzanak. Akinek van tájolója kérjük, hozza el! Hálózsákot (vagy lepedőt, párna és takaróhuzatot) hozzanak maguknak! A foglalkozások öt napja alatt mindenki maga gondoskodik élelmezéséről!

A tantárgy teljesítése kötelező, felmentésre nincs mód, indokolt esetben a tábor megkezdése előtt halasztást lehet kérni a Tanulmányi Osztályon. Ebben az esetben a foglalkozásokat az elkövetkezendő évben lehet bepótolni.

Szállásról - mint a teljes tanulmányi időszakban - a hallgatók maguk gondoskodjanak! A tartós kollégiumi elhelyezést igénylő hallgatók erre az időpontra már kapnak visszajelzést a kérelmük elfogadásáról vagy elutasításáról, de lehetőséget biztosítunk minden kérelmező számára az augusztusi elhelyezésre.  A tábor időszakára tehát a kollégium vezetősége lehetővé teszi a szeptembertől felvett és a visszautasított hallgatók számára is az augusztus 22-26 közötti elhelyezést a kollégiumban. Ennek térítési díja a kollégiumra vonatkozó döntések értelmében 10.000 Ft/egyhetes időszak. A kollégiummal kapcsolatosan a kollégium főporta ad felvilágosítást: 487-9217.

A Rekreáció Tanszékre Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre, legkésőbb augusztus 11-ig befutó kérelmek alapján összegezzük a jelentkezőket, és „megrendeljük” a szolgáltatást a Testnevelési Egyetem Kollégiumában, a Kiss János altábornagy utcában. Az összeget számla ellenében aug. 22-én a délelőtti órák után, beköltözés előtt kell majd befizetni.

Minden egyéb kérdésben a Tanulmányi Osztály útmutatása szerint járjanak el!

Program (augusztus 22 – 26.)

 • 1. nap: augusztus 22. hétfő
  • 9,30-12,00-ig  általános tájékoztató és 1. ELÖADÁS a TF-en.  (Hepp-terem, főépület)
  • 14,00 óra: 1. GYAKORLAT találkozó a Budai Várban a Tóth Árpád sétányon, a Gránit lépcső betorkollásánál.
 • 2. nap: augusztus 23. kedd
  • 8-10-ig előadás a TF-en.  (helyszín: Hepp-terem, főépület)
  • 11,00-kor : találkozó Hűvösvölgyben a 61-es és 56-os villamosjárat végállomásánál. (A villamosok a Déli pályaudvart majd a Széll Kálmán teret is érintik, a végállomásig kell utazni, menetidő kb.35 perc.)  
  • 2. térképolvasó túra és 3. szalagos pályák GYAKORLAT (kb. 16-17 óráig) A két gyakorlat közötti pihenőidőben saját, hozott ebédcsomag elfogyasztását ajánljuk!
 • 3. nap: augusztus 24. szerda   HOSSZÚ TÚRA   kb. 21 km
  • Találkozó: 8,00-ig, Hűvösvölgyben a 61-es és 56-os villamosjárat végállomásánál. 
  • TÚRATERV: Hűvösvölgy- Nagy-rét – Fekete-fej –Nagy-Kopasz – Anna-ház - Széna-hegy – Kutya-hegy – Nagy-szénás -   Nagykovácsi  (Nagykovácsiból a budapesti BKK bérlet nem érvényes, egy vonaljegyre szükség lesz.)
 • 4. nap: augusztus 25. csütörtök
  • 8-11-ig 3. ELŐADÁS a TF-en   (helyszín:  főépület, II. emelet 62-65 terem )
  • 12-18-ig 4. és 5. GYAKORLAT  (távolság és irány mérése, csillag pontbegyűjtő gyakorlat)
  • Találkozó a Normafánál 12-órától, beosztás szerint. Megközelíthető a 21-es és a 21/A jelzésű autóbuszokkal. A buszok a Széll Kálmán térről indulnak, de a Déli PU-nál is megállnak, a Normafáig kell utazni, (ez a 21/A végállomása, de FIGYELEM: a 21-es tovább megy Csillebérc felé!) Menetidő a Délitől kb. 25 perc.
 • 5. nap: augusztus 26. péntek
 • 8,30-11.oo között PÁROS TÁJÉKOZÓDÁSI GYAKORLAT RAJTJA, sorsolás alapján. Utazás egyénileg a Szépjuhászné buszmegállóig. (A fekete feliratú 22-es autóbusszal kb. fél óra alatt érhető el a Széll Kálmán térről). A hallgatók hazautazásukhoz a 15 óra után induló vonatokat érhetik el!

FIGYELEM! A programban kisebb módosítások történhetnek, az érvényes információkat szóban közöljük a táborozókkal!


Néhány fotó a táborból

{gallery}rekreacio-taborok_2016-0506{/gallery}

tábor,táborvezetési ismeretek