TF-es rendezvények az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
2016. október 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2016. szeptember 20-án a Tüske Csarnokban került megrendezésre az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a Testnevelési Egyetem és a TFSE közös rendezésében kispályás floorball kupa és a Tüske Uszodában Egyetemi Úszónap került megrendezésre. Számos TF-es hallgató vett részt a párhuzamosan zajló rendezvényen, valamint hárman közülük 5000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvánnyal is gazdagabbak lettek a MEFS jóvoltából.

TF-es rendezvények az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján

Az Úszónapnak a nemrég átadott Tüske Uszoda adott otthont, ahol a hallgatók 10 órától délután 15 óráig térítésmentesen kipróbálhatták az új medencét, valamint a versengő típusú fiatalok egy időméréses versenyen is részt vehettek az alap úszásnemekben. Sok jó hangulatú érdeklődő látogatta meg a létesítményt és minden résztvevő TF-es ajándéktárgyakkal gazdagodott.

A Floorball Kupán 6 csapat több mint 30 fővel vett részt, köztük 8 TF-es hallgató is. A lelkes amatőröktől a válogatott játékosokig mindenhonnan érkeztek játékosok. A verseny nagyon családias hangulatban telt, mindenféle konfliktus nélkül, barátságosan lezajlott, de a küzdés a pályán mindenki részéről kifogástalan volt.

A nyitó mérkőzést a Phoenix Elit (TF) és CorWINus (BCE) csapata játszotta. Végig hajtós meccs volt, egyik fél sem akart engedni, a Phoenix kontrollálta a mérkőzést, ám az utolsó percekben megérkezett a CorWINus egyik késő játékosának még friss lábakkal, sikerült betalálnia, így a mérkőzés végül igazságos 5-5-tel zárult.

A nap második mérkőzése a Corvinus Begins (BCE) és a Floorboys (BCE) között zajlott. Végig fej-fej mellet haladtak a csapatok, ha egyikük betalált a másik csapatnak egyből volt rá válasza és végül nem dőlt el ki az erősebb, 7-7-nél fújták le a mérkőzést. A PHX második meccsét a teljesen amatőrökből álló Gandzsabusz ellen játszotta, akiknek ugyan voltak felvillanásaik, de nagy arányban alul maradtak a “hazai” csapattal szemben. Ezután következett a, szintén TF színeket képviselő Énmégaludnék, akik nem kis lelkesedéssel érkeztek. Mutatva a sport sokszínűségét a csapatban volt kézilabdás, labdarúgó, taekwondo-s, és egy súlyemelő. Ők az BEFS-et megjárt Corvinus Begins-szel csaptak össze, ám sajnos a rutin felül kerekedett rajtuk.

TF-es rendezvények az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján

A következő meccsen CorWINus és a Gandzsabusz csapott össze, de itt is a rutin nyert, de a Gandzsabuszos fiúk nem törtek le. Az utolsó csoportmérkőzést az Énmégaludnék játszotta, küzdöttek a Floorboys ellen és meg is lett az eredménye. Egy szoros meccsen csak pár góllal maradtak alul. Az első elődöntő mérkőzésen a Corvinus Begins és a Phoenix Elit feszült egymásnak és ez alkalommal a Corvinus Begins tudta kiharcolni a győzelmet. A másik ágon a CorWINus magabiztos győzelmet aratott a Floorboys felett. A bronz mérkőzésre a Phoenix magához tért és 10 gólos győzelemmel megszerezték a 3. helyet. Majd jött a Corvinus házi döntő. Itt bár csak hajszálon múlt a különbség, de jó taktika és a plusz egy fő meghozta gyümölcsét, így a kupa nyertese a CorWINus lett.

Bár nem minden csapat kapott érmet, de mindenki jól érezte magát, és a Testnevelési Egyetemnek hála, senki se ment haza üres kézzel és egész biztosan mindenki jó kedvűen távozott.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!