Sítábor, 2. tájékoztató
2016. december 21.Rekreáció Tanszék

Találkozó az 1. turnusnak: 2017 január 29-én vasárnap 9,00 órakor a Győri úti bejáratnál. Résztvevők: Rekreáció nappali és levelező; továbbá speciális tanrendű osztatlan tanárképzés hallgatói (52 hallgató). Utazás: A TF által biztosított autóbuszokkal (a levelezők a kisebb méretű, utánfutós buszba pakolják be egyéni csomagjaikat). Visszaérkezés: 2017. január 1-én szerdán, az esti órákban a levelezőknek, 2017. január 4-én szombaton, az esti órákban a rekreáció nappalisoknak.

Találkozó a 2. turnusnak: 2017 február 19-én vasárnap 9,00 órakor a Győri úti bejáratnál. Résztvevők: osztatlan tanárképzés III/1 17 fő, III/2 9 fő, III/5 20 fő, +1 válogatott hallgató (47 hallgató). Utazás: A TF által biztosított autóbusszal. Visszaérkezés: 2017. február 25-én szombaton, az esti órákban.

Találkozó a 3. turnusnak: 2017 február 25-én szombaton 9,30 órakor a TF zöld épületének fogadócsarnokában. Résztvevők: MA testnevelőtanár-gyógytestnevelő szak 37 hallgató, és 8 felsős pótló (45 hallgató). Utazás: A TF által biztosított autóbusszal. Visszaérkezés: 2017. március 3-án pénteken, az esti órákban.

Találkozó a 4. turnusnak: 2017 március 3-án pénteken 9,30 órakor a TF zöld épületének fogadócsarnokában. Osztatlan tanárképzés III/3 21 fő, III/4 23 fő (43 hallgató). Utazás: A TF által biztosított autóbusszal. Visszaérkezés: 2017. március 9-én csütörtökön, az esti órákban

Fontos figyelmeztetés: minden hallgatónál legyen érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.

Pénzügyek, ellátás:

  • EURO a fizetőeszköz!
  • Sífelvonóra kb. 30 € / fejenként (és összesen ennyi) szükséges lehet.
  • A helyszínen ugyan lehetséges a pénzváltás, de kedvezőtlen az árfolyam!
  • Napi háromszori étkezést kapunk (ebédre ebédcsomagot), ágyneművel felhúzott ágyakkal várnak, de törülközőt hozni kell.

A tábor idején az élelmezésről az odautazás napján vacsorától, a hazautazás napján ebédig gondoskodunk. Az első napra ebédcsomagot hozzanak magukkal! A nagyétkűek és a diétások készüljenek a hét során elfogyasztható kiegészítő élelmekkel.

Egyéni felszerelés: a táborba mindenki hozzon megfelelő síruhát (de legalább a melegítőre felvehető szélruhát) melegítőt, pulóvert, meleg alsóneműt, sapkát, síkesztyűt, sízoknit és téli váltócipőt, amely akár túrázásra is alkalmas, továbbá a sícipő befogadására alkalmas hátizsákot. Felhívom figyelmüket a további felszerelési cikkekre is:

  • arckrém, ajakzsír (hideg és napsütés esetén egyaránt fontos, nappalra csak nem hidratáló hatású krém használható! Mert az arcodra fagy a mosoly!)
  • napszemüveg, síszemüveg, (ha van bukósisak)
  • mosdófelszerelés, varrókészlet, fürdőruha
  • jegyzetfüzet, írószer, esetleg hangszer, fényképezőgép,
  • sífelszerelésről lásd külön a leírtakat

A tábor végén gyakorlati és elméleti vizsgát kell tenniük!

  • Szakkönyv: Dosek-Ozsváth: A sízés +3 (A TF tankönyve, Bp. 2004.)
  • Ínyenceknek javasolt még: Dosek - Miltényi: A sízés (TF tankönyv,Bp.1993.) egészségügyi fejezet
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!