Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíja
2017. január 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Miniszterelnökség a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatok Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának létrehozásáról szóló 555/2013. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pályázatot hirdet Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjára a közigazgatás iránt érdeklődő, valamely felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban álló fogyatékos hallgatók részére.

A Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja (a továbbiakban: FKÖ Program) Kormány által alapított ösztöndíjprogram, melynek célja a szakmailag elhivatott, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett hallgatok ösztöndíj támogatással megvalósuló szakirányú munkatapasztalat szerzésének biztosítása. A felvételt nyert ösztöndíjas számára a tapasztalatszerzés helyét a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjas tanulmányainak és érdeklődési körének figyelembevétélével, a kiválasztási folyamat eredményének és a befogadó intézmények (minisztériumok, budapesti helyszíneken) igényeinek megfelelően. A hallgatók szakmai fejlődését a program teljes időtartama alatt a befogadó intézményéknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.

Az FKÖ Program várható időtartama: 2017. február 27. - 2017. május 26.

Pályázati feltételek:

  • magyar állampolgárság;
  • felsőfokú tanulmányokkal összefüggésben legalább 4 lezárt félév;
  • aktív hallgatói jogviszony egy felsőoktatási intézménnyel;
  • a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet] 63. §-ában meghatározott szakvélemény a fogyatékosság igazolásához

Az ösztöndíj összege: havonta 50 000 Ft adómentes jövedelem három hónapon keresztül.

Pályázni elektronikus formában lehet, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldal „Jelentkezés" menüpontjában meghatározott módon.

  • Pályázati időszak: 2017. január 2. - 2017. január 30.
  • A pályázat alapján felvehető ösztöndíjasok száma: 20 fő
  • A pályázat elbírálásának végső határideje: 2017. február 15.

Kapcsolat és további információ: Miniszterelnökség Közigazgatási Ösztöndíjprogramok és Kormányhivatali Képzési Osztálya, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. január 30. (hétfő) 24:00 óra

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!