Tavaszi kenutúra (Bodrog)
2017. január 26.Rekreáció Tanszék

Időpont: 2017. május 6-7 (szombat, vasárnap)

Feltételek:

  • A túra minden BSc, MSc és MA szakon, minden évfolyamon felvehető a tavaszi félévben, nappali és levelező tagozaton is.
    Azok a hallgatók, akik a túrát a korábbi félévi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, de kreditet nem kapnak érte.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte.
  • A Rekreáció szakcsoport által meghirdetett választható tárgyat „Tavaszi kenutúra – Bodrog ártér” a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott 2 kreditért.

Jelentkezés feltételei:

  • A jelentkezési lap pontos kitöltése (megtalálható a Főépület III. emelet 307-es irodai faliújságon)
  • A kitöltött jelentkezési lap leadása
  • A választható tárgy költségeinek befizetése

A tárgy felvétele a Neptunban: a tárgyat a Rekreáció szakcsoport oktatásszervezője veszi fel a hallgatónak, amennyiben beiratkozott az Egyetemre a Neptun rendszerében is, kitöltötte és aláírta a jelentkezési lapot, befizetett a túra költségeit.

A tárgy regisztrálása a Neptunban: a túra teljesítése után történik a jegybeírás. Azok a hallgatók, akik nem teljesítik, de felvették a tárgyat, "aláírás megtagadva" bejegyzést kapnak a Neptunban. A meghirdetett kurzusról hallgatót törölni nem lehetséges!

A túra költsége 12.000 Ft, mely tartalmazza a belépési engedélyt is az Aggteleki Nemzeti Park területére, kenukat, mentőmellényeket, evezést, túravezetőt, szállást 3-4 ágyas szobákban, vacsorát és reggelit. Nem tartalmazza az utazás költségeit és a napközbeni étkezést (szombati ebéd, melyet a hajóban, vagy a parton fogyaszt el mindenki).

Jelentkezési és befizetési határidő: 2017. február 1-től – február 10-ig, a megadott időpontokban történik! Időpontok (a jelentkezés és a túra befizetése csak ezekben az időpontokban lehetséges):

  • 2017.02.02. csütörtök (1. K. hét) 13.00-14.00-ig a Főépület III. 307-es szobában
  • 2017.02.07 . kedd (1. tanítási hét) 13.00-14.00-ig a Főépület III. 307-es szobában
  • 2017.02.09. csütörtök (1. tanítási hét) 13.00-14.00-ig a Főépület III. 307-es szobában

Kérjük a hallgatókat, hogy a pontos összeggel készüljenek a befizetések napján.

Minimum létszám: 40 fő. Maximum létszám: 100 fő, melyet a jelentkezési lapok leadásának és a befizetések sorrendjében rögzítünk. Létszámnövelésre nincsen lehetőség.

Program

A tábor egy 2 napos hétvégés program , melynek költség vonzatait minden esetben a hallgatónak kell fedeznie. A tavaszi olvadások következtében a Bodrog folyó minden évben elönti mélyen fekvő bal parti árterét. Rétek, mezők, erdei ösvények kerülnek ilyenkor víz alá, mesebelivé varázsolva az árteret. Ebben a vízi paradicsomban barangolunk túrakenukkal. Szombaton a megérkezés után vízre szállunk, felevezünk a Bodrogon, majd bevesszük magunkat az ártérbe, álmélkodunk, eltévedünk, visszatalálunk, ha szerencsénk van vaddisznót, szarvast is látunk, újabb utakat kipróbálva idővel kijutunk a Bodrogra. Este vacsora vár, majd Tokaj pincéi és a tábortűz kínálnak fakultatív kulturális kikapcsolódást.
Vasárnap reggelizés után újra kenuba ülünk és a Bodrog folyón felevezve szerzünk újabb ismereteket a folyóvízi túrázásról. A déli órákban lehetőség van a Gönczy pincészet meglátogatására és egy tájjellegű ebéd elfogyasztására. A táborba visszaérkezés után csomagolunk és hazautazunk. Hazaérkezés vasárnap az esti órákban.

Utazás: Egyénileg: vonattal, vagy autóval.

A túráról pontosabb részleteket a bejelentkezések után minden hallgató a Neptunon keresztül kap.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!