Természetjáró tábor (pótlóknak: Táborvezetési ismeretek)
2017. augusztus 15.Rekreáció Tanszék

Kedves elsőévesek! Gratulálunk sikeres felvételijükhöz! A 2017-2018-as tanévre meghirdetett osztatlan testnevelő-tanár képzésre felvett nappali tagozatos hallgatók TF tanulmányaikat 2017. augusztus 21-én, hétfőn 9,30 órakor kezdik meg. Öt napon keresztül elméleti és gyakorlati (gyalogos természetjáró) foglalkozásokon kell részt venniük.

A köznyelv „turisztikai gólyatábor”-ként emlegeti ezt a hetet, de nem tévesztendő össze a Testnevelési Egyetem Hallgatói Önkormányzata által kínált ismerkedési lehetőséggel, az általuk szervezett „gólyatáborral”, amely nem kötelező! Augusztus 25-én, a pénteki zárónapon a 15 óra után induló vonatok érhetők el.

A foglalkozások előadásokat és gyakorlati órákat jelentenek, ezért kérjük, hogy jegyzetfüzetet és írószert, továbbá a terepen zajló foglalkozásokra alkalmas cipőt és hosszúszárú nadrágot, kisméretű hátizsákot is hozzanak. Akinek van tájolója kérjük, hozza el!

A tantárgy teljesítése kötelező, felmentésre nincs mód, indokolt esetben a tábor megkezdése előtt halasztást lehet kérni a Tanulmányi Hivatalban. Ebben az esetben a foglalkozásokat az elkövetkezendő évben lehet bepótolni.          

A foglalkozások szabadon hagyják az estéket, edzések kb. 18 órától tervezhetők.

Szállásról - mint a teljes tanulmányi időszakban - a hallgatók maguk gondoskodjanak! A tartós kollégiumi elhelyezést igénylő hallgatók erre az időpontra már kapnak visszajelzést a kérelmük elfogadásáról vagy elutasításáról, de lehetőséget biztosítunk minden kérelmező számára az augusztusi elhelyezésre.  A tábor időszakára tehát a kollégium vezetősége lehetővé teszi a szeptembertől felvett és a visszautasított hallgatók számára is az augusztus 21-25 közötti elhelyezést a kollégiumban. Ennek térítési díja a kollégiumra vonatkozó döntések értelmében 10.000 Ft/egyhetes időszak. A Rekreáció Tanszékre Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.elektronikus címre, legkésőbb augusztus 11-ig befutó kérelmek alapján összegezzük a jelentkezőket, és „megrendeljük” a szolgáltatást a Testnevelési Egyetem Kollégiumában, a Kiss János altábornagy utcában. A kollégiummal kapcsolatosan a kollégium főporta ad felvilágosítást: 487-9217. Az összeget számla ellenében aug. 21-én a délelőtti órák után, beköltözés előtt kell majd befizetni. Hálózsákot (vagy lepedőt, párna és takaróhuzatot) hozzanak maguknak!

A foglalkozások öt napja alatt mindenki maga gondoskodik élelmezéséről.

Minden egyéb kérdésben a Tanulmányi Hivatal útmutatása szerint járjanak el!

Program

  • 1. nap: augusztus 21. hétfő
    • 9,30-12,00-ig  általános tájékoztató és 1. ELÖADÁS a TF-en.  (terem: F/II/62-65 )
    • 14,00 óra: 1. GYAKORLAT találkozó a Budai Várban a Tóth Árpád sétányon, a Gránit lépcső betorkollásánál.
  • 2. nap: augusztus 22. kedd
    • 8-10-ig előadás a TF-en.  (terem: F/II/62-65 )
    • 11,00-kor: találkozó Hűvösvölgyben a 61-es és 56-os villamosjárat végállomásánál. (A villamosok helyett augusztusban még pótló autóbuszok járnak, a Déli pályaudvart majd a Széll Kálmán teret is érintik, a végállomásig kell utazni, menetidő kb.35 perc.)  
    • 2. térképolvasó túra és 3. szalagos pályák GYAKORLAT (kb. 16-17 óráig) 
    • A két gyakorlat közötti pihenőidőben saját, hozott ebédcsomag elfogyasztását ajánljuk!
  • 3. nap: augusztus 23. szerda   HOSSZÚ TÚRA   kb. 21 km
    • Találkozó: 8,00-ig, Hűvösvölgyben a 61-es és 56-os villamosjárat végállomásánál. 
    • TÚRATERV: Hűvösvölgy- Nagy-rét – Fekete-fej –Nagy-Kopasz – Anna-ház - Széna-hegy – Kutya-hegy – Nagy-szénás -  Nagykovácsi (Nagykovácsiból a budapesti BKK bérlet nem érvényes, egy vonaljegyre szükség lesz.)
  • 4. nap: augusztus 24. csütörtök
    • 8-11-ig 3. ELŐADÁS a TF-en   (terem: F/II/62-65 )
    • 12-18-ig  4. és 5. GYAKORLAT  (távolság és irány mérése, csillag pontbegyűjtő gyakorlat)
    • Találkozó a Normafánál 12-órától, beosztás szerint. Megközelíthető a 21-es és a 21/A jelzésű autóbuszokkal. A buszok a Széll Kálmán térről indulnak, de a Déli PU-nál is megállnak, a Normafáig kell utazni, (ez a 21/A végállomása, de FIGYELEM: a 21-es tovább megy Csillebérc felé!) Menetidő a Délitől kb. 25 perc.
  • 5. nap: augusztus 25. péntek
    • 8,30-11.oo között PÁROS TÁJÉKOZÓDÁSI GYAKORLAT RAJTJA, sorsolás alapján. Utazás egyénileg a Szépjuhászné buszmegállóig. (A 22,   22A  és 222-es autóbuszokkal kb. fél óra alatt érhető el a Széll Kálmán térről)
    • A hallgatók hazautazásukhoz a 15 óra után induló vonatokat érhetik el.

Figyelem! A programban kisebb módosítások történhetnek, az érvényes információkat szóban közöljük a táborozókkal!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!