Vízitúra
2017. augusztus 25.Rekreáció Tanszék

Időpont: 2017. szeptember 23-24. (szombat, vasárnap)

Feltételek:

  • A túrát osztatlan II. évfolyamosoknak hirdetjük.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte.
  • A Rekreáció Tanszék által meghirdetett választható tárgyat a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott 2 kreditért.

A jelentkezés feltételei:

  • A jelentkezési lap pontos kitöltése (megtalálható a Főépület III. emelet 307-es irodai faliújságon)
  • A kitöltött jelentkezési lap leadása
  • A választható tárgy költségeinek befizetése

A tárgy felvétele a Neptunban: a Rekreáció Tanszék oktatásszervezője veszi fel a hallgatónak, amennyiben beiratkozott az Egyetemre a Neptun rendszerében is, kitöltötte és aláírta a jelentkezési lapot, befizetett a túra költségeit.

A tárgy regisztrálása a Neptunban: a túra teljesítése után (2017. 09. 24.) a jegybeírás megtörténik. Azok a hallgatók, akik nem teljesítik, de felvették a tárgyat,’aláírás megtagadva” bejegyzést kapnak a neptunban. A meghirdetett kurzusról hallgatót törölni nem lehetséges!

A túra költsége 12.000 Ft, mely tartalmazza a kenukat, mentőmellényeket, evezést, túravezetőt, szállást 6-8 ágyas szobákban, vagy házakban, vacsorát és reggelit. Nem tartalmazza az utazás költségeit és a napközbeni étkezést (szombati ebéd, melyet a hajóban, vagy a parton fogyaszt el mindenki).

Jelentkezési és befizetési határidő: 2017.08.30-tól 2017.09.06-ig, a következő időpontokban:

  • 2017. 08.30 szerda (1. nappalis hét), 13:00-13.45-ig a Főépület III. 307-es szobában
  • 2017. 09. 04. hétfő (2. nappalis hét), 13:00-13.45-ig a Főépület III. 307-es szobában

Kérjük a hallgatókat, hogy a pontos összeggel készüljenek a befizetések napján. Minimum  létszám: 20 fő, maximum  létszám: 100 fő, melyet a jelentkezési lapok leadásának és a befizetések sorrendjében rögzítünk. Létszámnövelésre nincsen lehetőség.

Program

  • A tábor egy 2 napos hétvégés program  lesz Tiszafüreden , melynek költség vonzatait minden esetben a hallgatónak kell fedeznie.
  • Szombaton a megérkezés után vízre szállunk, evezünk 3-4 órát a Tisza-tó különleges területein, öblítő-csatornákban, betekintünk a madárrezervátumba és a Hortobágyi Nemzeti Park területére. Rácsodálkozunk rejtett vizekre, sulyommal benőtt tavakra, felfedezzük a tavi rózsák sokaságát, ismerkedünk az itt élő növény-és állatvilággal… Este vacsora, majd tábortűz és vidámkodás.
  • Vasárnap reggelizés után kenuzunk, a Jana fokon keresztül kievezünk az élő Tiszára, majd egy öblítő csatornán át megnézzük a Tisza-tó látványosságait. Rosszabb idő esetén a Termálfürdőt látogatjuk meg. Ezt követően csomagolunk és hazautazunk. Hazaérkezés vasárnap az esti órákban.

Utazás: Egyénileg: vonattal, vagy autóval. Érkezés szombaton 10.00 - 10.30 között a Tiszafüred – Tópart kemping bejáratánál (5350 Tiszafüred, Kistisza út 1-3.)

A túráról pontosabb részleteket a bejelentkezések után  minden hallgató a Neptunon keresztül kap.

Táborvezető: Dr. Irmai István.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!