Természetjáró tábor
2019. július 2.Rekreáció Tanszék

Tájékoztató az osztatlan tanárképzés I. évfolyam Természetjáró tábor foglalkozásairól, egyúttal a szak felsőbb éveseinek az azonos vagy a Táborvezetési ismeretek elnevezésű tantárgy pótlásáról a 2019/20-as tanévben.

Természetjáró tábor

Gratulálunk sikeres felvételijükhöz! A 2019-2020-as tanévre meghirdetett osztatlan testnevelő-tanár képzésre felvett nappali tagozatos hallgatók TF tanulmányaikat 2019. augusztus 26-án, hétfőn 9,30 órakor kezdik meg. Öt napon keresztül elméleti és gyakorlati (gyalogos természetjáró) foglalkozásokon kell részt venniük. A köznyelv „turisztikai gólyatábor”-ként emlegeti ezt a hetet, de nem tévesztendő össze a Testnevelési Egyetem Hallgatói Önkormányzata által kínált ismerkedési lehetőséggel, az általuk szervezett „gólyatáborral”, amely nem kötelező! Augusztus 30-án, a pénteki zárónapon a 15 óra után induló vonatok érhetők el.

A foglalkozások előadásokat és gyakorlati órákat jelentenek, ezért kérjük, hogy jegyzetfüzetet és írószert, továbbá a terepen zajló foglalkozásokra alkalmas cipőt és hosszúszárú nadrágot, kisméretű hátizsákot is hozzanak. Akinek van tájolója kérjük, hozza el!

A tantárgy teljesítése kötelező, felmentésre nincs mód, indokolt esetben a tábor megkezdése előtt halasztást lehet kérni a Tanulmányi Hivatalban. Ebben az esetben a foglalkozásokat az elkövetkezendő évben lehet bepótolni.

A foglalkozások szabadon hagyják az estéket, edzések kb.18 órától tervezhetők.

Szállásról - mint a teljes tanulmányi időszakban - a hallgatók maguk gondoskodjanak!

A tartós kollégiumi elhelyezést igénylő hallgatók erre az időpontra már kapnak visszajelzést a kérelmük elfogadásáról vagy elutasításáról, de lehetőséget biztosítunk minden kérelmező számára az augusztusi elhelyezésre. A tábor időszakára tehát a kollégium vezetősége lehetővé teszi a szeptembertől felvett és a visszautasított hallgatók számára is az augusztus 26-30 közötti elhelyezést a kollégiumban. Ennek térítési díja a kollégiumra vonatkozó döntések értelmében 10.000 Ft/egyhetes időszak.

A rekreáció tanszékre Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre, legkésőbb augusztus 16-ig befutó kérelmek alapján összegezzük a jelentkezőket, és „megrendeljük” a szolgáltatást a Testnevelési Egyetem Kollégiumában, a Kiss János altábornagy utcában. Az összeget számla ellenében aug. 26-án a délelőtti órák után, beköltözés előtt kell majd befizetni. Hálózsákot (vagy lepedőt, párna és takaróhuzatot) hozzanak maguknak!

A foglalkozások öt napja alatt mindenki maga gondoskodik élelmezéséről!

A kollégiummal kapcsolatosan a kollégium főporta ad felvilágosítást: 487-9217. Minden egyéb kérdésben a Tanulmányi Hivatal útmutatása szerint járjanak el!

Program

  1. nap: augusztus 26. hétfő - 9,30-12,00-ig  általános tájékoztató és 1. ELÖADÁS a TF-en.  (B001 - Los Angeles). 14,00 óra: 1. GYAKORLAT találkozó a Budai Várban a Tóth Árpád sétányon, a Gránit lépcső betorkollásánál.
  2. nap: augusztus 27. kedd - HOSSZÚ TÚRA kb. 21 km.Találkozó: 8,00-ig, Hűvösvölgyben a 61-es és 56-os villamosjárat végállomásánál. TÚRATERV: Hűvösvölgy- Nagy-rét – Fekete-fej –Nagy-Kopasz – Anna-ház - Széna-hegy – Kutya-hegy – Nagy-szénás - Nagykovácsi (Nagykovácsiból a budapesti BKK bérlet nem érvényes, egy vonaljegyre szükség lesz.)
  3. nap: augusztus 28. szerda - 8-10-ig előadás a TF-en.  (B001 - Los Angeles). 11,00-kor : találkozó Hűvösvölgyben a 61-es és 56-os villamosjárat végállomásánál. Gyakorlatok: 2. térképolvasó túra és 3. szalagos pályák (kb. 16-17 óráig). A két gyakorlat közötti pihenőidőben saját, hozott ebédcsomag elfogyasztását ajánljuk!
  4. nap: augusztus 29. csütörtök - 8-11-ig 3. ELŐADÁS a TF-en   (B001 - Los Angeles), 12-18-ig  4. és 5. GYAKORLAT  (távolság és irány mérése, csillag pontbegyűjtő gyakorlat).Találkozó a Normafánál 12-órától, beosztás szerint. Megközelíthető a 21-es és a 21/A jelzésű autóbuszokkal. A buszok a Széll Kálmán térről indulnak, de a Déli PU-nál is megállnak, a Normafáig kell utazni, (ez a 21/A végállomása, de FIGYELEM: a 21-es tovább megy Csillebérc felé!) Menetidő a Délitől kb. 25 perc.
  5. nap: augusztus 30. péntek - 8,30-11.oo között PÁROS TÁJÉKOZÓDÁSI GYAKORLAT RAJTJA, sorsolás alapján. Utazás egyénileg a Szépjuhászné buszmegállóig. (A 22,   22A  és 222-es autóbuszokkal kb. fél óra alatt érhető el a Széll Kálmán térről)

A hallgatók hazautazásukhoz a 15 óra után induló vonatokat érhetik el!

Figyelem! A programban kisebb módosítások történhetnek, az érvényes információkat szóban közöljük a táborozókkal!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!